Revolta lui Atlas. Vol. 1. Noncontradicția

Revolta lui Atlas. Vol. 1. Noncontradicția
144,00 MDL (36,17 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În premieră, în limba româna apare cea mai citită carte din Statele Unite, după Biblie. E vorba de trilogia lui Ayn Rand, Revolta lui Atlas (Atlas Shrugged). E cartea care a schimbat societatea americană postbelică. E autoarea în fața căreia s-a închinat președintele american Ronald Reagan.

Americanul Nick Newcomen a condus 19.695 de kilometri, prin 30 de state americane, pentru a „scrie”, cu ajutorul GPS-ului, un text ce se poate vedea  cu programul Google Earth. Mesajul  este „Citiţi Ayn Rand”.

„Am făcut-o în primul rând pentru că sunt fan Ayn Rand. Dacă mai multă lume i-ar citi cărţile şi i-ar lua ideile în serios, atât SUA cât şi lumea ar fi un loc mai bun, mai liber, mai prosper și noi am fi mai optimişti,” a declarat Newcomen.

Cele trei volume din Atlas Shrugged sunt traduse de Vlad Pojoga, Cătălina Stanislav și Rita Chirian.

„Filosofia mea este, în esență, înțelegerea omului ca ființă eroică, al cărui scop moral e propria fericire, a cărui activitate nobilă sunt propriile realizări și propria productivitate, și al cărui singur absolut e rațiunea.” -- Ayn Rand


Recenzii

"Pentru prima dată în limba română, apare cea mai citită și importantă carte, după Biblie, din SUA: Atlas Shrugged de Ayn Rand.

Dacă stânga politică a lumii a luat citate din Marx, Lenin, Stalin, Mao și Che Guevara, atunci dreapta i-a răspuns cu citate dintr-un singur autor: Ayn Rand. Nu poți construi capitalism fără Ayn Rand. Actualul capitalism românesc (din ambele state) e o cometă socialistă cu astronautul Marx."

-- Gheorghe Erizanu, editor și autor


Vezi Trailerul EcranizăriiBestseller Internațional

Romanul este un Bestseller Internațional, vândut în peste 445,000 exemplare doar în anul 2011 potrivit Insitutului Ayn Rand din SUA. Postul de televiziune Discovery plasează Revolta lui Atlas în ”Top 10 Cărți care au schimbat lumea”.

Cartea a ajuns pe locul 1 la cateogria ”Literatură și Ficțiune” de pe Amazon.com și în lista de bestselleruri New York Times.


Despre Autor

Ayn Rand (născută Alissa Zinovievna Rosenbaum 2 februarie 1905, Petersburg, Rusia, d. 6 martie 1982, New York), a fost o filozoafă și scriitoare americană, inițiatoarea curentului numit obiectivism și autoare a romanelor We the Living, Anthem, The Fountainhead și Atlas Shrugged.

În anii ce au urmat morții sale, interesul față de ideile lui Rand a crescut din ce in ce mai mult. Astăzi, filosofia ei a devenit tema principală a multor cărți, filme documentare, reviste și ziare, ducând la apariția unei mișcări ale diverselor organizații academice. De asemenea, în 2007, jocul video „BioShock”, al firmei Irrational Games, prezintă un oraș utopic subacvatic, bazat parțial pe ideile filozofice ale lui Rand, oraș construit de personajul Andrew Ryan, dealtfel o anagrama a numelui Ayn Rand. -- Wikipedia


Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 216
Editura: Cartier
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 978-9975-79-886-0
Dimensiuni: 13 x 20,5 cm
Greutatea: 0.5600

Pareri