Rețelele Sociale. Teorie, Metodologie și Aplicații

Mai multe poze

Rețelele Sociale. Teorie, Metodologie și Aplicații
192,00 MDL (48,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prefata de Mihaela Vlasceanu.
 
Analiza retelelor sociale are o aplicabilitate extinsa in cercetarea relatiilor, interactiunilor si interdependentelor dintre diferiti indivizi. Volumul ofera o introducere in studiul fenomenelor sociale din perspectiva relationala, prezentind teoriile si aparatul conceptual de baza pentru caracterizarea retelelor sociale, precum si instrumentele fundamentale de analiza a acestora.
 
Informatiile teoretice sint completate si ilustrate cu numeroase exemple de analiza a retelelor pe mai multe niveluri, de la grupurile mici la cele de nivel mezo- si macrosocial. Data fiind importanta retelelor sociale in domenii ca economia, politica si cultura, lucrarea se adreseaza unui public divers: studenti si profesori la facultatile de stiinte sociale, manageri, consultanti si antreprenori.
 
Din cuprins:

Scolile de studiu al retelelor sociale • Elemente de analiza a retelelor sociale • Proprietati structurale ale retelelor • Chestionarele sociometrice • Solutii software destinate analizei retelelor sociale • Teorii si teme de cercetare • Argumentul gaurilor structurale si modalitati de masurare a capitalului social • Contagiunea sociala: coeziune si echivalenta structurala • Retelele de schimb • Putere si dependenta in retelele de schimb • Reciprocitate si risc in schimburile sociale

Despre Autor

Marian-Gabriel Hancean este lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Sociologie al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti, si titularul laboratorului Organizational Networks si al cursurilor Sociologia organizatiilor si Comportament organizational. Este membru afiliat al asociatiei profesionale internati­onale a specialistilor in analiza retelelor sociale (International Network for Social Network Analysis) si membru al Societatii Sociologilor din Romania.

A participat la stagii de perfectionare in utilizarea solutiilor software de analiza a datelor despre retelele sociale (Siena, UCINET, Pajek, R) in Amsterdam (Vrije Universiteit, 2011) si in Hamburg (Universität Hamburg, 2013). Este directorul SoNetE (prima conferinta internationala destinata analizei de retele sociale din Romania), iar in cadrul Centrului de Cercetari in Resurse Umane, Management si Marketing al Universitatii din Bucuresti, conduce labo­ratorul de studii in domeniul retelelor sociale, LEONA.

La Editura Polirom a publicat studii in: Val Valcu, Jurnalismul social (2007), Florin Bondar (coord.), Politici publice si administratie publica (2007), Mirela Cerkez (coord.), Evaluarea programelor si poli­ticilor publice. Teorii, metode si practici (2009) si Mihai Paunescu, Lazar Vlasceanu si Adrian Miroiu (coord.), Calitatea invatamintului superior din Romania (2011). Incepind din octombrie 2013 este editor-sef al International Review of Social Research, revista in limba engleza editata de Polirom. Mai multe detalii pe gabrielhancean.wordpress.com.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2014
ISBN: 978-973-46-4330-1
Dimensiuni: 16, x 23,5 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri