Reprezentarea lumii la copil

Mai multe poze

Reprezentarea lumii la copil
142,00 MDL (31,84 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Problema al cărei studiu ni-l propunem este una dintre cele mai importante, dar şi una dintre cele mai dificile ale psihologiei copilului: care sînt reprezentările despre lume pe care şi le fac spontan copiii în procesul diverselor stadii ale dezvoltării lor intelectuale?

Această problemă se prezintă sub două aspecte esenţiale: pe de o parte, e problema modului de gîndire infantilă: care sînt planurile realităţii pe care se mişcă această gîndire? Altfel spus, este oare copilul, ca şi noi, convins de existenţa unei lumi reale şi distinge el această convingere de diversele ficţiuni ale jocului său ori ale imaginaţiei sale? În ce măsură distinge copilul lumea exterioară ie o lume interioară sau subiectivă şi ce separare face el între eu «i realitatea obiectivă? Toate aceste întrebări constituie o primă rroblemă, cea a realităţii la copil.

Despre Autor

Jean Piaget (1896-1980) - psiholog și epistemolog de renume mondial; director al Centrului International de Epistemolgie Generală din Geneva; autor al unei teorii genetice a dezvoltării psihice, in strinsă legatură cu cautările in domeniul logicii, semioticii și epistemologiei, isi consacră cea mai mare parte a cercetărilor studierii psihologiei copilului.

Detaliile Produsului

Titlu Original: La Représentation du monde chez l'enfant
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 404
Editura: Cartier
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-79-738-2
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.4240

Pareri