Relația NATO PESC. Confruntare pentru Securitatea Colectivă?

Relația NATO PESC. Confruntare pentru Securitatea Colectivă?
85,00 MDL (17,09 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La acest moment putem vorbi despre doua paradigme, care contureaza politica de securitate al fiecarui stat: dilema traditionala a securitatii si noua dilema a securitatii. Potrivit dilemei traditionale a securitatii, actorii internationali, cauta de obicei, securitatea unilaterala. In acest context, notiunea de securitate unilaterala desemneaza faptul ca statele sunt interesate in mod exclusiv de propria securitate, fara a tine cont de mijloacele cu care se poate atinge acest obiectiv.

Promovarea unor astfel de politici, reprezinta un singur lucru: ca scopul securitatii este subminat, deoarece exista o „permanenta inarmare si contra - inarmare“. In astfel de conditii, nici o tara nu poate garanta un mediu sigur pentru sine si altii. Singura latura pozitiva a acestei paradigme este absenta acelor actori nonstatali imprevizibili, care ar putea lansa un atac in cel mai improbabil moment.

Indiferent de paradigma care contureaza securitatea internationala la un anumit moment, si indiferent de conflictul care ar putea perturba pacea internationala, exista organizatii pe care societatea internationala se poate baza pentru rezolvarea lor.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 130
Editura: Lumen
Apariția: Ianuarie 2006
ISBN: 9789737766823
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri