Reîncarnarea - doctrine, mărturii, experienţe

Reîncarnarea - doctrine, mărturii, experienţe
48,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Din India şi Grecia antică până în Europa epocii moderne, noţiunea de „reîncarnare” sau „renaştere”  apare ca laitmotiv atât în textele sacre, cât şi în cele profane.

Fie că este vorba despre karma sau despre teoria reminiscenţei, problema migraţiei sufletului dintr-un corp în altul a dominat istoria gândirii, de-a lungul mileniilor – de la Upanişade şi dialogurile platonice până la Teilhard de Chardin şi psihologia modernă.

Sylvie Simon retrasează în această lucrare de sinteză istoria conceptului de reîncarnare din Antichitate până în zilele noastre, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, pornind de la descrieri, mărturii şi relatări prezente în literatură şi filosofie, sau în corespondenţa şi jurnalele unor personalităţi ce au abordat tema reîncarnării.

Sufletul, care nu moare niciodată, trece dintr-un corp în altul pentru a trage învăţăminte din vieţile sale anterioare. Reîncarnarea confirmă faptul că Viaţa este mult mai mult decât acest scurt interval de timp între naştere şi moarte, mai mult decât un simplu joc la ruletă rusească, ce anihilează orice drept la egalitatea de şanse.

Principalul merit al cărţii este acela că demonstrează faptul că teoria reîncarnării se armonizează perfect cu datele fizicii cuantice şi cu principiul cauzalităţii – potrivit căruia „tot ceea ce există trebuie să aibă o cauză” – ceea ce permite stabilirea unei paralele între karma orientalilor şi feedbackul sau retroacţiunea din fizica modernă.

Despre Autor

Sylvie Simon este scriitoare şi jurnalistă. Cărţile sale de anchetă şi investigaţie jurnalistică se axează pe  dezinformarea şi pe scandalurile din domeniul sănătăţii, dar şi pe fenomenele aşa-zis paranormale şi ezoterice. Dintre lucrările sale amintim Les dix plus gros mensonges sur les vaccins (Cele mai mari zece minciuni despre vaccinuri), La nouvelle dictature médico-scientifique (Noua dictatură medico-ştiinţifică) sau Voyances remarquables (Clarviziuni remarcabile).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 230
Editura: Litera
Apariția: 12.08.2010
ISBN: 978-973-675-872-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri