Reforma Managementului Public. Analiza Comparată

Reforma Managementului Public. Analiza Comparată
50,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 45,00 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Această carte îşi propune să remedieze unele puncte slabe observate în literatura actuală referitoare la reforma managementului public. Este o carte ambiţioasă din mai multe puncte de vedere - mai ales datorită perspectivei deosebit de largi (analizează situaţia la temă din zece ţări de pe trei continente) şi încercării de a compara aparate de stat foarte diferite cum sînt cele din Finlanda, Franţa, Noua Zeelandă şi Statele Unite.

Astfel, credem că o analiză amplă, comparată, este perfect adecvată subiectului nostru. Perioada începută în 1980 a cunoscut o reformă generalizată a managementului public, reformă care a străbătut o mare parte a regiunii delimitate de OECD. Carierele a milioane de funcţionari publici au fost schimbate substanţial (iar în cîteva zeci de mii de cazuri chiar au fost încheiate înainte de termen). Modalităţile şi mijloacele de gestionare a unor mari bugete publice au fost remodelate.

S-a susţinut în general necesitatea „economisirilor" şi „cîştigu-rilor din eficienţă" (ghilimelele sînt folosite aici pentru a sugera că astfel de concepte rareori sînt clare şi de necontestat). In unele ţări, cantităţi mari de active deţinute anterior de stat au fost vîndute sectorului privat. Standardele atinse sau aşteptate de multe organe şi organizaţii de stat prestatoare de servicii au făcut obiectul unor controale fară precedent.

Milioane de cetăţeni din mai multe ţări au primit „garanţii", promiţîndu-li-se îmbunătăţirea calităţii serviciilor, de care ei depindeau zilnic. Preşedintele celui mai puternic - sub aspect economic şi militar - stat naţional a declarat că „era guvernelor mari s-a încheiat" - Clinton, citat în Gore, 1996, p. 1.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Local Public Adminisration Program
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Epigraf
Apariția: 2004
ISBN: 9975-924-40-9
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.5800

Pareri