Ghidul Meniurilor - Croația

Ghidul Meniurilor - Croația

Preț de Listă: 174,00 MDL (43,50 RON)

Preț: 26,10 MDL (6,53 RON)

Economisești: 147,90 MDL (36,98 RON) (85%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Ghidul meniurilor este o nouă serie a colecţiei „Gastronomica“, iniţiată de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un număr de volume care prezintă elementele specifice diferitelor bucătării naţionale din Europa, şi nu numai, aşa încât atunci când călătoreşti în ţările respective, să te poţi orienta prin multitudinea de produse şi preparate existente pe pieţele locale.

Croaţia, aflată la confluenţa mai multor lumi – latină, slavă, musulmană, fino-ugrică – a dezvoltat o gastronomie care este imaginea mozaicului cultural al ţării. Datorită aşezării sale geografice, la limita Europei Centrale şi pe malurile Mediteranei, la porţile Balcanilor, nu putem vorbi despre o bucătărie a Croaţiei ci, mai degrabă, de mai multe zone gastronomice, care se întrepătrund pe alocuri şi care au o serie de elemente comune, rămânând totuşi diferite prin elementele specifice zonale.

Vei găsi în acest volum numeroase produse specifice, de la brânzeturi şi produse din carne, până la vinuri produse în diferite regiuni ale ţării, precum şi alte produse renumite, recunoscute în lume. Şi, pentru că este absolut sigur că după ce ai gustat diverse mâncăruri în timpul călătoriilor tale, vei dori să repeţi experienţa, ne-am gândit să-ţi oferim şi câteva reţete ale unor preparate foarte cunoscute şi apreciate atât de locuitori cât şi de turişti.

Şi ca să te ajutăm şi mai mult, am introdus şi o serie de informaţii utile, strict necesare în cazul unei călătorii în străinătate, precum şi un mic dicţionar gastronomic (bilingv), care îţi poate fi de ajutor în comunicarea cu localnicii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: House of Guides
Apariția: Februarie 2009
ISBN: 978-606-513-104-0
Dimensiuni: 11,5 x 21 cm
Greutatea: 0.2100

Pareri