Viteza luminii

Viteza luminii

Preț de Listă: 176,00 MDL (44,00 RON)

Preț: 88,00 MDL (22,00 RON)

Economisești: 88,00 MDL (22,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Fascinantul roman al lui Javier Cercas este povestea unei prietenii care începe în 1987, când naratorul, un tânăr romancier în devenire, ajunge la o universitate din Midwestul american și îl cunoaște pe Rodney Falk, fost luptător din Vietnam, retras și inabordabil, măcinat în ascuns de secretul trecutului său. Dar este totodată și povestea unei experiențe radicale în abisul impenetrabil al răului și al culpabilității, pe care naratorul o va trăi mulți ani mai târziu, când va cunoaște succesul și coruperea vicleană pe care acesta o aduce.

Căci atunci figura vagă a lui Rodney și povestea lui copleșitoare vor deveni o emblemă a propriei lui povești - trecutul chinuit al primului va deveni viitorul chinuit al celuilalt. O explorare a capacității noastre nelimitate de a face rău, a nemărginitei absurdități a războiului, dar și a nemărginitei absurdități a succesului. O reflecție asupra rolului scriitorului și a forței absolute a literaturii de a înfrunta realitatea și de a-i exorciza demonii.

"O explorare profundă a atrocităților războiului și a păcii."-- The Observer
 
"[Romanul] dezvăluie o rară abilitate de a împleti trecutul și prezentul într-o narațiune pasionantă."-- The Independent
 
"O cercetare complicată, dintr-un punct de vedere masculin, a culpabilității, monstruozității și adevărului, a imposibilității de mântuire și a credibilității iertării de sine."-- Guardian

 

Despre Autor


 

Născut în 1962 la Ibahernando, în provincia Caceres, Javier Cercas a încercat sa fie concomitent ziarist, prozator și profesor universitar. A reușit pe deplin. A lucrat doi ani la Universitatea din Illinois, pentru ca din 1989 să predea literatura spaniolă la Universitatea din Gerona. Colaborează constant la El Pais, unul dintre ziarele cele mai influente din Spania, unde semnătura lui înseamnă și astăzi o garanție a calității. Scrie cam de toate: eseuri, articole, povestiri, romane.

Consacrarea se leagă însă de Soldații de la Salamina, un best-seller care este tradus imediat în limbile de circulație și adaptat pentru marele ecran, în 2003, în regia lui David Trueba.

Detaliile Produsului

Titlu Original: La velocidad de la luz
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Leda
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-102-242-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3300

Pareri