Înspăimântătoarea viaţă personală a lui Maxwell Sim

Înspăimântătoarea viaţă personală a lui Maxwell Sim

Preț de Listă: 200,00 MDL (50,00 RON)

Preț: 100,00 MDL (25,00 RON)

Economisești: 100,00 MDL (25,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Luminita Gavrila.
 
Inspaimintatoarea viata personala a lui Maxwell Sim este cel mai recent roman al lui Jonathan Coe, publi­cat in 2010.
 
Maxwell Sim, protagonistul romanului, se afla intr-un moment de criza existentiala acuta. Proaspat divortat, incapabil sa comunice cu fiica sa, instrainat de toti prietenii, nu isi poate marturisi nimanui angoasele.
 
Atunci cind primeste o bizara propunere de afaceri care implica o lunga calatorie din Londra in insulele Shetland, Maxwell nu poate decit sa accepte, pornind la drum cu inima deschisa, insotit doar de vocea prietenoasa a sistemului de navi­gare prin satelit. Nu peste mult timp insa, calatoria ia o turnura ceva mai serioasa, purtindu-l nu doar in cel mai indepartat punct al regatului, cit si intr-unul din cele mai intunecate unghere ale propriei sale vieti. Romanul examineaza notiunile de identitate si izolare, explorind paradoxul singuratatii intr-un timp in care tehnologia inlesneste contactul intre oameni mai mult ca niciodata.
 
„Speram sa fac din eroul romanului meu, Maxwell Sim, un om obisnuit; ma intreb insa daca, in lumea contemporana, fracturata de tot soiul de ambitii politice, asa ceva mai e posibil. Oricum, am vrut sa fac din el un personaj fara nimic iesit din comun: un om obisnuit, cu un serviciu obisnuit, intr-un oras obisnuit. De fapt, cred ca asta e marea ambitie a romanului: sa gaseasca misterul, fiorul amorului, stranietatea pornirilor neasteptate in cel mai comun loc cu putinta.” (Jonathan Coe)
 
„Ca intotdeauna la Coe, simtul realitatii respira din fiecare rind si face din lectura fiecarei pagini o rara placere.” --The Guardian
 
„Construit dupa bine-cunoscutul retetar al lui Coe, Maxwell Sim este ca un explorator pentru care lumea nu trebuie sa aiba nici un fel de secrete: curajos, spiritual si lipsit de complexe.”--The Evening Standard
 
„Coe stie sa gestioneze fara efort o abordare plina de riscuri a unei realitati in aparenta fara prea multe promisiuni.” --The Times
 
 

Despre Autor


 

Jonathan Coe (nascut in 1961 la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge, luindu‑si apoi doctoratul la Warwick University. Inainte de a se dedica scrisului, a predat poezie engleza la Warwick University si a compus muzica de jazz. Primele sale romane – Femeia intimplatoare (1987), Un strop de dragoste (1989) si Piticii mortii (1990) – impun fulgerator un nou star al literaturii britanice contemporane. O veselie debordanta, dincolo de care mocnesc tristeti grele si un cinism cum numai Albionul stie sa produca.

O arta a scrisului prin care ni se aminteste ca sintem in tara lui Fowles si Ishiguro. Romanul care l‑a propulsat pe Jonathan Coe in panteonul celor mai importanti romancieri britanici este Ce mai hacuiala ! (1994, pentru care a primit prestigioasele John Llewelyn Rhys Prize in Anglia si Le Prix du Meilleur Livre Étranger in Franta), satira plina de spirit la adresa politicii duse de Margaret Thatcher in anii ’80, cit si a societatii de consum.

Actiunea romanului Casa somnului (1997, distins cu Writers’ Guild Award si Prix Médicis Étranger), considerat capodopera sa, se desfasoara intr‑o universitate transformata peste ani in clinica pentru insomniaci, ai carei pacienti sau medici sint studentii de odinioara.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Terrible Privacy of Maxwell Sim
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2011
ISBN: 978-973-46-1862-0
Dimensiuni: 10,5 x 18 cm
Greutatea: 0.4080

Pareri