Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China și Munții Asiei Centrale în Iran și Turcia

Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China și Munții Asiei Centrale în Iran și Turcia
265,00 MDL (59,41 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Ciprian Siulea.
 
Sa redescoperi astazi Drumul Matasii inseamna sa mergi nu doar pe urmele comertului si armatelor din vechime, ci si ale ideilor, religiilor si inventiilor care au marcat istoria lumii. Calatorind cu autobuzul, camionul, caruta trasa de magari sau pe camile, Colin Thubron a strabatut in opt luni peste 11.000 de kilometri – din inima Chinei pina in muntii Asiei Centrale, din nordul Afganistanului si cimpiile Iranului pina in Turcia kurda –, explorind o lume veche cuprinsa de efervescenta modernitatii.
 
„Un autor desavirsit, care aminteste de Freya Stark si Patrick Leigh Fermor... Cu sensibilitate, compasiune si ironie, Thubron surprinde cele mai expresive detalii in locurile pe care le strabate si in vietile oamenilor obisnuiti pe care ii intilneste.”-- Boston Globe
 
„E greu de gasit o carte de calatorie mai frumoasa scrisa in acest secol.” -- The Times
 
Din cuprins:

Mantra • Ultima poarta de sub rai • Kashgar • Trecatoarea din munti • Spre Samarkand • Dincolo de Oxus • Pacea mongola • Spre Antiohia


Recenzii

”Thubron nu e doar bine documentat, ci si un poet al prozei. Calatorul patrunde in istorie cu pasi suavi, care abia rasuna pe coridorul timpului. Oamenii si locurile sint descrise asemenea unor bibelouri pretioase scoase la licitatie.
Autorul se foloseste de metafore si imagini vizuale atent construite din cuvinte ce denota sensibilitatea scriitorului, in detrimentul obiectivitatii observatorului. Umorul sau este tandru, aflindu-se intr-o permanenta simbioza cu empatia fata de semeni.” -- Teodora Gheorghe, 5 februarie 2014, pe ziarulmetropolis.ro

”Scriitorul britanic Colin Thubron, calatoreste de la Xian, o veche capitala chineza, la Antiohia in Turcia, de-a lungul drumului matasii, amestecind cunostinte istorice cu observatiile despre viata contemporana. Thubron ofera, prin subiectul ales, atit de multe informatii istorice si culturale incit poti spune la un moment dat ca exagereaza. Dar nu, aceasta e singura modalitate pentru a creiona cit mai bine lungul drum al matasii.”

Plusuri: Informațiile istorice, culturale sunt de neprețuit.   

Minusuri: Uneori simți că autorul se pierde în prea multe detalii, îți poate pune răbdarea la încercare.

Recomandari: Pasionaților de istorie.

-- Renata Nae, 21 martie 2014, www.bookblog.ro


Despre Autor

Colin Thubron (n. 1939), romancier si autor britanic de carti de calatorie. In 2008, The Times l-a inclus in rindul celor mai mari 50 de scriitori britanici postbelici.

Colaboreaza la The New York Review of Books, The Times, The Times Literary Supplement si The New York Times.

Cartile sale au fost distinse cu numeroase premii si au fost traduse in peste 20 de limbi. In 2006 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, iar din 2010 este presedinte al The Royal Society of Literature. Dintre volumele publicate: carti de calatorie – Mirror to Damascus (1967); The Hills of Adonis: A Quest in Lebanon (1968); Journey into Cyprus (1975); The Ancient Mariners (1981); Among the Russians (1983); Behind the Wall: A Journey through China (1987); The Lost Heart of Asia (1994); In Siberia (1999); romane – The God in the Mountain (1977); A Cruel Madness (1984); Turning Back the Sun (1991); To the Last City (2002).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2013
ISBN: 978-973-46-4043-0
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri