Nu e vina mea că m-am născut evreu

Nu e vina mea că m-am născut evreu

Preț de Listă: 259,00 MDL

Preț: 129,50 MDL

Economisești: 129,50 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 81 persoane au cumpărat recent acest produs.
Comandă în România

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Librăriile Bestseller din Chișinău

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă GEMENI et. 1 bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă TORO CENTER et 1 str. Pantelimon Halippa 6 069-824-124 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BUIUCANI str. Nicolae Costin 56 (inters. str. Liviu Deleanu) 068-521-201 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Povestea necunoscută
a unui Holocaust în Basarabia

Un roman bazat pe evenimente adevărate din perioada celui de-al doilea război mondial. O istorie care a fost tăinuită și ascunsă mai bine de 70 de ani, aflată de autor de la buneii săi, care i-au împărtășit-o în detaliu despre prima etapă a declanșării Holocaustului și soarta familiilor de evrei din satul Burlănești, Basarabia.

E vara anului 1941. A început războiul. Wermahtul și Armata Regală Română înaintează cu repeziciune. Ce avea să urmeze? Evreii din satul Burlănești se trezesc în fața unui pericol iminent. Singura opțiune rămâne acum salvarea propriilor vieți.

Micul Avrum crede încă în miracole. Consideră că și fiarele pot fi îmblânzite, atunci când există credință. Așa i-a zis mama. Într-o atmosferă de groază fiecare familie caută o ultimă salvare. Dar soldații în secret au pregătit deja planul diabolic. Începuse numărătoare inversă.

Ce avea să se întâmple cu destinele nevinovate ale evreilor din micuțul sat unde dintotdeauna a domnit liniștea? Dar mai presus de toate. Ce însemnă iubirea și sacrificiul? Ce înseamnă să nu-ți trădezi cu prețul propriei vieți familia, rudele, principiile și valorile chiar și atunci când ești lipsit de orice putere și ajutor?

Este o carte care scoate în scenă brutalitatea, dezlănțuirea instictelor, în primele zile ale războiului.

Pe de altă parte ilustrează adevăratele caractere care mereu luptă pentru cauza dreaptă chiar și atunci când toți sunt împotriva ta.

MARIO GHERAS

Scriitor și istoric. S-a născut în Republica Moldova, în anul 1996. Pe linia descendenților familiei are rădăcini grecești și ucrainiene. Autorul a crescut și s-a maturizat într-o țară perturbată de procesele căderii comunismului, corupție și instabilitate.

Din fragedă copilărie era fascinat de povestirile fără sfârșit, ascultate de la buneii lui, despre deportări, colectivizări, război, Holocaust, care toate s-au întâmplat în satul de baștină, Burlănești. Și așa au apărut multe întrebări fără răspuns?

După ce și-a dedicat aproape un deceniu studierii istoriei, mai ales istoriei secolului al XX-lea, ca teme principale de cercetare fiind: Istoria bolșevismului, al doilea război mondial, Holocaustul, a găsit conexiunea și logica lucrurilor din povestirile tragice, inumane, deseori brutale, ale buneilor săi.

În anul 2020 obține titlul de magistru în științe istorice. În maniera scrisului său autorul combină faptele istorice cu dimensiunea artistică. Această simbioză de genuri produce un tablou de epocă mult mai viu, penetrabil, capabil să scoată din umbră și cele mai mici detalii. De asemenea, este sportiv amator, fotograf, iar pasiunea de suflet este fotbalul.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 128
BRAND: Bestseller
Apariția: 2022
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: