Receptarea Textului Literar. Analize, Interpretări, Repere Critice. Vol. 2

Mai multe poze

Receptarea Textului Literar. Analize, Interpretări, Repere Critice. Vol. 2
187,00 MDL (46,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Devenirea fiintei este sinonima cu cristalizarea si asumarea treptata a culturii din care face parte, proces complex si profund, ale carui inceputuri se pierd in zorii umanitatii.

Termenii acestei ecuatii implica in mod necesar constiinta valorii, increderea in sine, raportarea la un sistem de principii comun, viabil si peren. Cultura si literatura unui popor sint fundamentele acestui traseu perpetuu, strabatut de fiecare om in formarea sa intelectuala si sociala. Astfel se justifica si rolul esential pe care il are in scoala studiul limbii si literaturii romane, ca suport indispensabil al construirii personalitatii tinerilor.

Lucrarea Receptarea textului literar. Analize, interpretari, repere critice isi propune sa ofere celor implicati in actul educational – elevi, profesori, parinti, institutii – un necesar set de valori esentiale, verificate in timp si consacrate deja in istoria literaturii si a culturii romane.

• Fundamente ale culturii romane
• Perioada veche
• Curente culturale/literare in secolele XVII-XVIII
• Perioada moderna
• Curente culturale/literare in secolul al XIX-lea si la inceputul secolului XX
• Perioada interbelica
• Perioada postbelica

Despre Autori

Camelia Gavrila – profesor de limba si literatura romana, gradul didactic I, la Colegiul „Costache Negruzzi”, Iasi, doctor in stiinte filologice, inspector general al Inspectoratului Scolar al Judetului Iasi in 1997-2000 si 2005-2009, coordonator al Centrului Regional de Formare profesori, directori, inspectori, membru al Comisiei Nationale de limba si literatura romana din 1997, in prezent director al Colegiului National „Costache Negruzzi”, Iasi. Autor sau coautor al lucrarilor: Lecturi critice ale textului literar, Editura Junimea, Iasi

Mihaela Dobos – profesor de limba si literatura romana, gradul didactic I, la Colegiul „Costache Negruzzi”, Iasi. Formator national, conceptor de subiecte pentru examenul de bacalaureat (2008, 2009), evaluator de manuale scolare. Coautor al lucrarilor: Teste de limba romana, matematica si limba engleza pentru absolventii clasei a IV-a (Spiru Haret, Iasi, 2000); Ghid de teorie literara (Portile Orientului, Iasi, 2001); Literatura romana pentru liceu. Repere tematice pentru manualele alternative. Clasa a IX-a (Polirom, Iasi, 2002); Compendiu de teorie si critica literara. Repere pentru bacalaureat (Polirom, Iasi, 2003)

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2010
ISBN: 978-973-46-1619-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri