Războiul Tăcut. Introducere în Universul Informațiilor Secrete

Războiul Tăcut. Introducere în Universul Informațiilor Secrete
292,00 MDL (73,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

De o importanta deosebita pentru societatea civila si mediul academic din Romania, volumul acopera un deficit real de informatie privind munca de intelligence, spionajul si contraspionajul, analiza informatiilor, actiunile si operatiunile concrete din acest domeniu.

Un adevarat manual al muncii de informatii, prin care, in plan didactic, clarifica diferite concepte-cheie in domeniul operational, precum sursele, agentii, activitatile secrete/sub acoperire, manipularea adversarului, modalitatile de culegere a informatiilor din surse tehnice si varietatea acestora.

Cuprins: Ce este activitatea de informatii? • Spioni, masini si biblioteci: culegerea informatiilor • In culise: operatiunile secrete • Spion contra spion: activitate de contrainformatii • Controlul paznicilor: managementul culegerii informatiilor • Doua perspective asupra lumii informatiilor • Elemente pentru o teorie a culegerii informatiilor

Despre Autor

Abram N. Shulsky, cind a scris Razboiul tacut, era un membru marcant al National Strategy Information Center (NSIC) din Washington, DC. In prezent lucreaza la Washington, unde este consultant pe probleme de securitate nationala. Anterior, a facut parte din echipa de planificare a strategiilor politice din cadrul Cabinetului secretarului de stat american al Apararii. A fost coordo­nator al politicii privind controlul strategic al armelor din cadrul Pentagonului si director al subcomisiei din cadrul Comisiei speciale pentru activitatea de informatii a Senatului.

Gary J. Schmitt este presedinte al Proiectului pentru un nou Secol American (Project for the New American Century), un grup de experti specializat pe probleme de securitate nationala. A fost director executiv al Consiliului de experti pe probleme de informatii externe al presedintelui SUA si director al subcomisiei din cadrul Comisiei speciale pentru activitatea de informatii a Senatului. De asemenea, a fost consultant pentru Departamentul Apararii din SUA. Este autorul mai multor lucrari privind probleme de securitate nationala si guvernul american. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 380
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-681-733-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri