Războiul, Pacea și Relațiile Internaționale. O Introducere în Istoria Strategică

Războiul, Pacea și Relațiile Internaționale. O Introducere în Istoria Strategică

Preț de Listă: 268,00 MDL (67,00 RON)

Preț: 134,00 MDL (33,50 RON)

Economisești: 134,00 MDL (33,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Razboiul si teama de razboi sint principalii factori care au influentat istoria epocii moderne – de la Revolutia Franceza la confruntarile de dupa 11 septembrie 2001.

Pornind de la teza conform careia recursul la forta si amenintarea cu forta reprezinta cheia pentru intelegerea desfasurarii principalelor evenimente din ultimii doua sute de ani, volumul ofera o privire de ansamblu asupra domeniului istoriei strategice. Dupa fixarea reperelor teoretice ale disciplinei, sint abordate temele impuse in secolele XIX-XX, cu o atentie speciala acordata celor doua razboaie mondiale si Razboiului Rece.

Ultimele sectiuni integreaza in acest spatiu teoretic evolutiile recente, cum ar fi intensificarea terorismului si relevanta tot mai mare a razboaielor de gherila si a insurgentilor. Hartile, casetele cu rol de sinteza si sugestiile de lecturi suplimentare sint utile pentru studentii si profesorii de la facultatile de stiinte politice, relatii internationale sau istorie.

Cuprins: Teme si contexte ale istoriei strategice • Carl von Clausewitz si teoria razboiului • De la razboiul limitat la razboiul national. Revolutia Franceza si calea napoleoniana in razboi • Secolul al XIX-lea. O perspectiva strategica • Primul Razboi Mondial: controverse • Mecanizarea razboiului • Al Doilea Razboi Mondial in Europa: structura si desfasurarea razboiului total • Razboiul Rece. Revolutia nucleara • 11 septembrie 2001 si era terorii • Razboiul neregulat. Gherile, insurgenti si teroristi

Despre Autor

Colin S. Gray este analist militar, profesor de relatii internationale si studii strategice la University of Reading, Marea Britanie. A lucrat la International Institute for Strategic Studies si a fost consilier pe probleme de aparare in guvernul SUA si in cel al Marii Britanii. Dintre lucrarile publicate: Modern Strategy (1999), Strategy and History: Essays on Theory and Practice (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1770-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri