Războiul Fluturilor

Războiul Fluturilor
109,00 MDL (27,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartea semnata de criticul Paul Cernat si poetul Andrei Ungureanu este primul volum-experiment scris la patru miini din cadrul colectiei „Ego. Proza”.

Roman pentru rafinati si, in acelasi timp, poveste diafana pentru copii, Razboiul fluturilor descrie razboiul teribil care se isca intre regatul Fluturilor de Zi si cel al Fluturilor de Noapte pentru Gradina Amytis. Idile si pasiuni, gratioase tradari, recuzita clasica in combinatie cu elemente din tehnologia de ultima ora si discrete trimiteri inspre alte lumi din literatura romana sau universala se intretaie intr-un basm plin de culoare si gingasie.

Despre Autori

Paul Cernat (n. 1972), unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati critici literari din tinara generatie, este asistent la catedra de Literatura Romana a Universitatii Bucuresti. Colaboreaza cu cronici literare si eseuri la numeroase publicatii culturale din tara. A publicat in colaborare cu Ion Manolescu, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir volumele colective: In cautarea comunismului pierdut (Paralela 45, 2001), O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici (Polirom, 2004), Explorari in comunismul romanesc (vol. I, Polirom, 2004), Explorari in comunismul romanesc (vol. II, Polirom, 2005) si Razboiul fluturilor (Polirom 2005).

Andrei Ungureanu (n. 1979) este absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea „Ovidius”, Constanta. Debut literar: Insomnie de peste, poezii, Arc, Chisinau, 2000 (premiul Fundatiei Culturale Romane pentru debut; premiul Fondului Literar din Moldova). Colaborator cu proza si eseuri la revistele de cultura „Contrafort” si „Sud-Est”.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 978-973-46-1634-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri