Războinicii lui Hitler [Copertă tare]

Războinicii lui Hitler [Copertă tare]
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Guido Knopp şi colaboratorii săi realizează portretele a şase dintre reprezentanţii elitei militare germane care, deşi nu au aderat la ideile naţional-socialismului, au fost instrumente ale lui Hitler în războiul său nimicitor.

„Feldmareşalii prusaci nu se revoltă!“ De la acest crez au pornit ofiţerii de rang înalt prinşi între obedienţă şi opoziţia faţă de un comandant suprem din ce în ce mai paranoic.

Erwin Rommel, Wilhelm Keitel, Erich von Manstein, Friedrich Paulus, Ernst Udet şi Wilhelm Canaris: şase destine reprezentative pentru o armată care  –  în ciuda scepticismului faţă de ideologia nazistă şi a dispreţului faţă de „caporalul“  Hitler s-a derobat de orice răspundere, invocând obligaţia de a executa ordinele primite.

Măcinată de sentimentul vinovăţiei, Germania postbelică a încercat să scape de povara culpabilităţii dând naştere unei legende conform căreia armata era „curată“ şi nu avea nici o legătură cu masacrele naziştilor. Ce i-a făcut pe aceşti ofiţeri să se pună în slujba unui regim criminal? Ce au ştiut ei despre atrocităţi? Cât de implicaţi au fost? Până unde au mers în executarea ordinelor primite?

Despre Autor

Guido Knopp (născut la 29 ianuarie 1948, in Treysa, Hesse) este un jurnalist german și autor. Este bine cunoscut în Germania în mare parte pentru producerea unui număr mare de documentare TV despre ”Al treilea Reich”, național-socialism și stalinism.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Hitler's Warriors
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 400
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-590-6
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri