Rătăcirile fetei nesăbuite

Rătăcirile fetei nesăbuite
155,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Traducere din spaniolă de Luminiţa Voina-Răuţ.

In vara anului 1950, Ricardo Somocurcio trece de la pantaloni scurti la pantaloni lungi. Petrecerile se tin lant in cartierul Miraflores din Lima, iar viata este traita in ritm de mambo.

Pana cand Ricardo se indragosteste de Lily. Pentru totdeauna. O pierde si o regaseste, mereu sub alt nume, in scenarii variate: Lima burgheza, apoi Parisul revolutionar al anilor '60, Londra hippy din '70, Japonia moderna. El este "baiatul bun", care viseaza sa traiasca la Paris si crede ca intalnirile lor tin de destin. Ea este "fata rea", o aventuriera calculata, care crede ca intalnirile lor tin doar de hazard.

La 70 de ani, Mario Vargas Llosa scrie primul lui adevarat roman de dragoste. Un roman despre bucuria si caznele unei iubiri clandestine urmarite de-a lungul a patru decenii, pe trei continente. Dar si o cronica a lumii postbelice care, asemenea fetei nesabuite, a avut nevoie de mult timp pentru a-si recapata inocenta si pentru a invata sa iubeasca.

Recenzie

La 70 de ani, Mario Vargas Llosa dă primul său roman de dragoste: Rătăcirile fetei nesăbuite. Şi o face aşa cum n-au făcut-o cei care au scris până la vârsta lui zeci de romane de dragoste. Ricardo, personajul care avea să fie băiatul bun şi cu o biografie, pe alocuri, asemănătoare cu a romancierului, se îndrăgosteşte în Lima burgheză din anii '50 de Lily, cea care avea să fie fata rea din roman. Ricardo a iubit-o pe parcursul a 40 de ani, cât se întinde subiectul romanului, doar pe fata de care s-a îndrăgostit în cartierul Miraflores din Lima. Ea a avut multe iubiri mari sau iubiri meschine. El, resemnat într-o iubire de secol al XIX-lea, a acceptat soarta şi a vieţuit cuminte într-un secol XX plin de evenimente.

Ea, într-o căutare înverşunată de senzaţii tari şi o viaţă boemă şi consumatoristă, a trăit o iubire romantică în Mirafloresul burghez şi domol, o iubire fără canoane sentimentale în Parisul revoluţionar al primăverii lui 1968, o altă iubire în Londra hippy din anii '70, o iubire stranie în Japonia modernă. El a iubit-o ca pe un vis. Şi parcă a trăit la Paris. Dar a avut o viaţă moartă.

Doar visul dragostei lui era viu. Ea a trăit o viaţă tumultuoasă. Plină de peripeţii. Dar visul ei era unul mort Sunt două destine nereuşite aruncate într-un „secol al extremelor". Cel nepregătit n-a reuşit să ia examenul. Cel care s-a crezut pregătit a picat examenul vieţii.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Despre Autor

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni, închipuindu-şi că tatăl lui murise şi că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsă-torie, acesta îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 340
BRAND: Humanitas
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-50-1692-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri