Rashomon

Rashomon
170,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Sugawara Akitada, membru al unei familii de mici nobili, este funcţionar la Ministerul Justiţiei, slujbă plictisitoare, dar servitorii trebuie plătiţi şi moşia familiei trebuie întreţinută. Însă Akitada are o minte foarte ageră şi o natură iscoditoare, aşa că fostul său mentor şi profesor de drept de la Universitatea Imperială îl cheamă ca profesor temporar.

Hirata este preocupat... de un caz de şantaj în sânul instituţiei, care deja se clatină. Un asemenea scandal ar putea fi lovitura finală adusă Universităţii.

Al doilea volum din seria Sugawara Akitada Sugawara Akitada, membru al unei familii de mici nobili, este funcţionar la Ministerul Justiţiei, slujbă plictisitoare, dar servitorii trebuie plătiţi şi moşia familiei trebuie întreţinută. Însă Akitada are o minte foarte ageră şi o natură iscoditoare, aşa că fostul său mentor şi profesor de drept de la Universitatea Imperială îl cheamă ca profesor temporar. Hirata este preocupat... de un caz de şantaj în sânul instituţiei, care deja se clatină. Un asemenea scandal ar putea fi lovitura finală adusă Universităţii.

Curând, cazul capătă o direcţie neaşteptată: o tânără femeie este ucisă, iar bunicul unui student dispare fără urmă. Tânărul Lord Minamoto, nepotul bătrânului, suspectează că a fost ucis. Dar Akitada... trebuie să acţioneze cu precauţie, întrucât Împăratul însuşi a decis că dispariţia bătrânului este un miracol. Prins în mijlocul intrigilor şi rivalităţilor dinăuntrul Universităţii Imperiale, ajutat de slujitorul Tora şi de bătrânul dar descurcăreţul Seimei, tânărul nobil trebuie să rezolve misterul cât mai curând.

Despre Autor

I. J. Parker este autoarea celebrei serii de romane de suspans ce il are in centru pe Sugawara Akitada, detectiv fara voie in epoca Heian a Japoniei Imperiale. I. J. Parker s-a nascut si a crescut in Germania, a fost profesor asociat de limba engleza si limbi straine la Universitatea din Virginia, unde a predat pana la iesirea la pensie.

Ca urmare a interesului profesional pentru literatura japoneza medievala, a inceput sa scrie seria de romane politiste de epoca, devenita celebra in foarte scurt timp. Prima ei povestire scurta, Instruments of Murder, a fost publicata in Alfred Hitchcock's Mystery Magazine, in octombrie 1997. In 2000, a castigat Premiul Shamus pentru cea mai buna povestire scurta cu detectivi particulari pentru Akitada's First Case. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale seriei Sugawara Akitada este si Dragonul furtunii.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Rashomon Gate
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 624
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-579-005-6
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri