Rămășițele unui Axolotl

Mai multe poze

Rămășițele unui Axolotl

Preț de Listă: 188,00 MDL (47,00 RON)

Preț: 94,00 MDL (23,50 RON)

Economisești: 94,00 MDL (23,50 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

„Nu am curajul să mă gândesc la ziua de mâine; de fapt, nu am curajul să mă gândesc la nimic“, iată ce scrie Mifti, o adolescentă de şaisprezece ani, în jurnalul ei. De la moartea mamei, ea trăieşte în Berlin, într-o stare de dezordine din ce în ce mai cumplită.

Povestea lui Mifti este deprimantă, murdară, halucinantă, căci tânăra pare să-și ducă existența într-o lume paralelă plină de excese sinistre, de droguri administrate până la vomă, de relații sexuale instinctive – „dragoste fără dragoste“, făcută la repezeală, în mașină – și de violență – fizică și de limbaj. La limita între geniu și nebunie, Mifti filosofează asupra bisexualităţii şi se complace într-o atitudine de copil teribil.

Acest roman despre tinerețea fără limite și fără repere a sedus critica și a făcut din autoarea lui, ea însăși o adolescentă de șaptesprezece ani, noua stea a literaturii germane. Acuzată de plagiat din mai multe surse, printre care și cartea unui blogger, un roman despre sex, droguri și cultura tehno, autoarea a recunoscut că nu a citat toate sursele, dar și-a apărat cartea argumentând că „autenticitatea nu există, doar sinceritatea există“. „Mă servesc de orice m-ar putea inspira şi de lucrurile care mă stimulează“, recunoaște Hegemann, oferind un produs exemplar pentru noua literatură produsă de internet.

Recenzii

„Copilul-minune al Boemiei... O carte cu idei surprinzătoare.“ -- Der Spiegel

„Surprinzător de inteligentă, încântător de grotescă şi delicios de elocventă.“ -- Die Welt

 

Despre Autoare

Helene Hegemann s-a născut în 1992 şi trăieşte la Berlin.  Primul său roman, „Rămăşiţele unui axolotl”, a fost nominalizat în 2010 la premiul celui mai prestigios festival de literatură german, Lit. Cologne.

Prima să piesă de teatru, „Ariel 15”, a fost pusă în scenă în 2007, iar primul sau film, ”Torpedo” a fost lansat în Germania, în vara lui 2009, şi a primit premiul Max Ophuls.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Axolotl Roadkill
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 160
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-062-8
Dimensiuni: 15,5 x 21 cm
Greutatea: 0.3700

Pareri