Puterea şi Gloria (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Puterea şi Gloria (Top 10+) [Carte de Buzunar]
125,00 MDL (31,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Alexandru Vlad.
 
Puterea si gloria a inspirat o celebra ecranizare in regia lui John Ford, The Fugitive, cu Henry Fonda in rolul principal.
 
Puterea si gloria, roman distins cu Hawthornden Prize, zugraveste martirajul ultimului preot catolic dintr-un Mexic sfisiat de violente anticlericale. Urmarit de un locotenent de politie, preotul, un alcoolic care si-a incalcat toate juramintele, se lupta cu propria lasitate, hotarit sa-si indeplineasca menirea pina la capat.
 
Cu greutatea unei recompense atirnind deasupra capului, cu constiinta chinuita de propriul trecut si de nesiguranta unei vieti in care preotii si-au pierdut harul, „the whisky priest” isi cauta salvarea nestiind daca o va gasi in sfirsitul unui martir sau intr-un destin marunt, ingropat in zadarnicie.
 
 
 
Despre Autor
 
Graham Greene (1904-1991) a studiat la Balliol College, Oxford. Dupa absolvire a fost, timp de patru ani, redactor la prestigiosul ziar The Times din Londra. Primul sau roman, Omul dinauntru, apare in 1929, dar, desi cartea este bine primita, succesul si prestigiul vin odata cu al patrulea roman publicat, Expresul de Stambul, dupa care Twentieth Century Fox a facut celebrul film Orient Express.
 
Dupa o calatorie in Liberia, intreprinsa in 1935, autorul britanic – totodata un cinefil impatimit – devine critic de film la prestigioasa publicatie The Spectator, unde, in 1940, este numit redactor literar. Intre 1941 si 1943, Greene lucreaza pentru Foreign Office. Printre cele mai cunoscute romane ale sale inspirate din activitatea in acest domeniu se numara celebrele Omul nostru din Havana (1958) si Americanul linistit (1955).
 
Pe linga romane, Graham Greene a publicat mai multe volume de nuvele, carti de calatorie, piese de teatru si biografii, a lasat in urma sute de eseuri, cronici literare si de film. A primit doua inalte distinctii ale Marii Britanii: The Order of Merit si Companion of Honour. In 1969 statul francez i-a conferit titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare.
 
La Editura Polirom i-au fost traduse pina in prezent Consulul onorific, Expresul de Stambul , Factorul uman, Omul nostru din Havana, Brighton Rock,Puterea si gloria, Ministerul groazei, Al zecelea om,Americanul linistit, La drum cu matusa-mea, Comediantii siPatria m-a facut om.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Power and the Glory
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-5868-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: