Punct Contrapunct (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Punct Contrapunct (Top 10+) [Carte de Buzunar]
152,00 MDL (35,58 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Constantin Popescu.

Punct contrapunct surprinde grava criza spirituala a societatii londoneze de dupa Primul Razboi Mondial, o epoca framintata, ce tradeaza deruta si disolutia lumii moderne. Constient de iremediabila transformare a realitatii sociale si de complexitatea universului uman, romancierul renunta la maniera asa-zis traditionala de a oglindi viata, preferind o tehnica narativa noua pentru epoca sa, imprumutata din repertoriul cinematografic.

Astfel, naratiunea descriptiva este inlocuita de monologul interior, iar „actiunea” se subordoneaza tehnicii contrapunctice, care sparge unitatea spatiala si temporala si transforma insiruirea evenimentelor intr-o uriasa scena, in care totul se petrece instantaneu. La toate acestea se adauga muzica, insotind aproape in permanenta decupajul cinematografic atit de minutios regizat.


Despre Autor

Aldous Huxley (1894-1963) s-a nascut in orasul englez Godalming, comitatul Surrey, intr-o familie cu o indelungata traditie intelectuala. In 1908 si-a inceput studiile la Eton College, iar dupa o intrerupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le-a continuat la Balliol College, Oxford, unde a si predat pentru scurt timp literatura. Si-a facut debutul in 1916, cu volumul de versuri Roata in flacari (The Burning Wheel).

Patru ani mai tirziu, in 1920, i-a aparut primul volum de povestiri, Limbo, urmat – la doar un an – de primul roman, Galben de crom (Chrome Yellow). Huxley a publicat de-a lungul vietii numeroase romane, volume de povestiri, eseuri si poezii, scenarii de film si biografii, carti de filosofie, jurnale de calatorii si carti pentru copii, fiind considerat unul dintre cei mai reprezentativi si mai influenti scriitori ai secolului XX. In 1959, scriitorul a fost distins cu Premiul pentru Merit al Academiei Americane de Arte si Litere.

La Editura Polirom au aparut pina in prezent romanele: Minunata lume noua. Reintoarcere in minunata lume noua (2003), Punct contrapunct (2003), Orb prin Gaza (2009), Geniul si zeita (2009), Cintec de lebada (2010), Insula (2011), Minunata lume noua (2011), Dans grotesc (2013) si volumul de eseuri Portile perceptiei. Raiul si iadul (2012).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 552
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-4235-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5050

Pareri