Puls

Puls

Preț de Listă: 174,00 MDL (43,50 RON)

Preț: 87,00 MDL (21,75 RON)

Economisești: 87,00 MDL (21,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În pulsul vieţii de zi cu zi, în pulsul pe care-l simţi la încheietură sau în urechea înfundată în pernă, stă de fapt misterul care te ajută să faci următorul pas şi următorul gest.

Julian Barnes scrie elegiac şi graţios despre sughiţurile, crizele şi pragurile vieţii. Povestirile lui, în care se aud ecouri discrete din Flaubert, ne schimbă harta chipului când cu un zâmbet, când cu o lacrimă.

”Puls” este o carte din care aflăm cât de subţire e gheaţa pe care patinăm spre ieşire şi cât de mică distanţa dintre speranţă şi abdicare.

„Scriitorul trebuie să fie universal în compasiune şi proscris prin propria natură. Abia atunci el poate să vadă limpede. Viaţa unui scriitor este, la fel ca a altor oameni, plină de slăbiciune şi de înfrângeri. Contează doar munca. Şi totuşi, munca poate fi îngropată – pe jumătate sau pe de-a-ntregul – chiar de viaţă.“ JULIAN BARNES

„Ca oameni, putem fi mai buni sau mai răi, fericiţi sau amărâţi, de succes sau eşuaţi, dar ceea ce suntem, înăuntrul acestor categorii mai largi, precum şi felul cum ne autodefinim, spre deosebire de modalitatea genetică în care suntem definiţi, se leagă de ceea ce numim «gust». Şi totuşi, cuvântul – poate din cauza numărului mare de accepţii – e de natură să inducă-n eroare cu uşurinţă.

”Gust” poate să implice reflecţia calmă, pe când derivatele lui – gustos, bun-gust, fără gust, prost gust – ne duc într-o lume a diferenţierilor de nuanţă, a snobismului, a valorilor sociale şi-a pieselor de mobilier moi. Gustul adevărat, gustul esenţial, e mult mai instinctiv şi necugetat. El spune: eu, aici, acum, asta, tu. Dowell, povestitorul din Soldatul cel bun al lui Ford Madox Ford, spune despre Nancy Rufford: ”Voiam să mă-nsor cu ea aşa cum unii oameni vor să meargă la Carcassonne”. Îndrăgostirea e cea mai violentă expresie a gustului pe care-o cunoaştem.“ JULIAN BARNES, Puls

Despre Autor

Julian Barnes s-a nascut in Leicester, Anglia, in 1946. A studiat la City of London School intre 1957 si 1964, apoi la Magdalen College, Oxford, absolvind (cu onoruri) in 1968 sectia de limbi moderne.

Dupa incheierea studiilor, Julian Barnes a lucrat ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary timp de trei ani. Din 1977, a lucrat ca redactor literar si a semnat recenzii in New Statesmen si New Review. Intre 1979 si 1986 a realizat cronici de televiziune, mai intâi pentru New Statesmen si apoi pentru Observer.

Opera lui Julian Barnes numara peste cincisprezece volume de proza, povestiri scurte si eseuri, cariera sa literara fiind incununata de numeroase premii si distinctii: Somerset Maugham Award pentru Metroland (1981), Geoffrey Faber Memorial Prize (1985), Prix Medicis pentru Papagalul lui Flaubert (1986), E.M. Forster Award (decernat de American Academy and Institute of Arts and Letters, 1986), Gutenberg Prize (1987), Grinzane Cavour Prize (1988), Prix Femina (Trois, 1992). A fost de trei ori finalist pentru Booker Prize: in 1984 pentru Papagalul lui Flaubert, in 1998 pentru Anglia, Anglia si in 2005 pentru Arthur & George. Statul francez i-a acordat in 1988 titlul de Chevalier des Arts et des Lettres, in 1995, Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar in 2004 a primit titlul de Commandeur de l’Ordre des Arts et des Lettres.

De asemenea, in 1993 a primit Shakespeare Prize, acordat de fundatia FVS, iar in 2004 a primit Premiul Statului Austriac pentru Literatura Europeana. Julian Barnes a scris si sub pseudonimul Dan Kavanah, cele mai cunoscute romane ale sale fiind cele care alcatuiesc seria Duffy.

In prezent, locuieste la Londra. Cel mai recent volum al sau, Nimicul de temut, exploreaza intrebari despre nefiinta, religie si familie.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Pulse
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Nemira
Apariția: 2011
ISBN: 9786065792265
Dimensiuni: 12,0 x 22,0 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri