Psihopatologie Descriptivă: Semne și Sindroame în Tulburarile Mentale

Psihopatologie Descriptivă: Semne și Sindroame în Tulburarile Mentale
197,00 MDL (49,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihopatologia descriptiva identifica manifestarile unor stari sau trairi anormale, contribuind la diagnosticarea tulburarilor sau afectiunilor de ordin psihic.

Esentiala pentru evaluarea psihopatologica si pentru stabilirea unui tratament adecvat, psihopatologia descriptiva vine in sprijinul tuturor celor implicati in procesele de terapie, reabilitare si preventie in domeniul sanatatii mentale. Volumul ofera o prezentare sistematica a disciplinei, dar si a semnelor si sindroamelor asociate bolii psihice, constituind o necesara sursa de informatii pentru studentii facultatilor de psihologie si medicina, pentru psihologii si psihiatrii aflati in diferite etape ale specializarii, precum si pentru toti medicii si antropologii ale caror preocupari includ sanatatea mentala.

Cuprins: Psihopatologia functiilor cognitive si a identitatii sinelui • Sindroamele psihopatologice in practica clinica • Utilizarea psihopatologiei descriptive in diagnoza si evaluare • Psihismul uman si psihismul animal: asemanari si deosebiri • Psihismul uman normal si pato-logic dincolo de situatia standard • Aspecte istorice ale psihopatologiei descriptive

Despre Autor

Mircea Lazarescu este profesor de psihiatrie si, din 1983, seful Catedrei de Psihiatrie a Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara. Membru al Asociatiei Europene de Psihiatrie si al Comisiilor de Psihopatologie, Diagnostic, Nomenclatura si Clasificare ale Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA), a participat la infiintarea in Romania a mai multor societati in domeniul psihiatriei, ocupind functia de presedinte sau vice­presedinte al acestora. Este membru emerit al Academiei Romane de Stiinte Medicale.

Ramona Baranescu este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si doctorand in psihiatrie. Este implicata intr‑un proiect de cercetare referitor la insertia familiala si des­cendentii pacientilor psihotici in perspectiva evolutiva, a prezentat o serie de lucrari stiintifice in cadrul conferintelor si congreselor de psihi­atrie si a publicat articole in revistele de profil. Este medic rezident psihiatru in cadrul Clinicii de Psihiatrie „Eduard Pamfil” din Timisoara.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2315-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri