Psihopatologia Copilului. Fundamente

Mai multe poze

Psihopatologia Copilului. Fundamente
292,00 MDL (73,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea ofera o sinteza remarcabila prin concizie si claritate a teoriilor semnificative si a practicilor specifice evaluarii, diagnosticului si tratamentului in psihopatologia copilului, acoperind inclusiv tendintele actuale si aspectele disputate ale domeniului.

Tulburarile cel mai frecvent intilnite in cadrul acestui grup de virsta, precum si teme ca abuzul ori divortul sint tratate in capitole separate. Structurat ca un ghid practic, volumul contine teste care permit verificarea cunostintelor asimilate.

Cuprins: Introducere in psihopatologia copilului: istoric, teorii, influente • Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (ADHD) • Tulburarile anxioase • Tulburarile somatoforme • Tulburarile de alimentatie • Tulburarile legate de abuzul de substante • Copiii si traumele: tulburarea de stres posttraumatic • Resurse si referinte privind instrumentele de evaluare

Despre Autori

Linda Wilmshurst a predat cursuri de psihologie clinica a copilului la Texas Woman’s University, University of Houston-Victoria si University of Western Ontario. A fost clinician specializat in ingrijirea copiilor in diferite institutii medicale, iar in prezent este psiholog scolar in cadrul sistemului de invatamint public din Florida. A mai publicat Child and Adolescent Psychopathology: A Casebook (Sage, 2004) si A Parent’s Guide to Special Education: Insider Advice on How to Navigate the System and Help Your Child Succeed (in colab., Amacom, 2005).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 379
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0863-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri