Psihologie Socială și Sociopsihologie

Mai multe poze

Psihologie Socială și Sociopsihologie
325,00 MDL (81,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea reprezinta o sinteza a achizitiilor din cimpul psihologiei sociale, in special americane, ce constituie un reper atit prin rezultatele empirice, cit si prin deschiderile teoretice. Pe linga temele clasice tratate prin prisma noilor descoperiri, sint abordate subiecte din sociopsihologie. Autorul argumenteaza specificitatea acestui domeniu, aratind ca, asa cum psihologia sociala reprezinta interfata dintre psihologie si sociologie, sociopsihologia este interfata dintre psihologia sociala si sociologie.
 
Miza fundamentala a sociopsihologiei este descifrarea complexului determinism reciproc dintre micro-, mezo- si macrosocial intr-o perspectiva evolutiva. Astfel, volumul prezinta teme si teorii ce figureaza si in texte de sociologie, cum ar fi schimbul social, teoria alegerii rationale etc., si are un dublu caracter, de manual si tratat, adresindu-se studentilor, cadrelor didactice si cercetatorilor, dar si tuturor persoanelor interesate de relatiile interumane si intergrupale.

Cuprins: Psihologia sociala – un domeniu deschis si dinamic • Coordonate teoretice si metodologice • Cognitia sociala. Individual si grupal in cunoasterea cotidiana • Cunoasterea de sine si cunoasterea celorlalti. Perceptia sociala • Satisfactie si dezamagiri in dragoste si mariaj • Performante si decizii in grupuri • Sociopsihologia capitalului social si a emotiilor

Despre Autor

Petru Ilut (coord.) este profesor emerit la Departamentul de Sociologie al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Licentiat in filosofie, doctor in psihologie (sociala), cu stagii de specializare in SUA si, de mai scurta durata, in Franta, Germania si Suedia. Domenii de interes: sociopsihologia familiei si a valorilor, metodologia cercetarii sociale. A publicat si a coordonat numeroase volume la diverse edituri din tara.

Dintre cartile de autor, la Editura Polirom au aparut: Ancheta sociologica si sondajul de opinie (1997, 2006, in colaborare cu Traian Rotariu), Abordarea calitativa a socioumanului (1997), Iluzia localismului si localizarea iluziei. Teme actuale de psihosociologie (2000), Sinele si cunoasterea lui. Teme actuale de psihosociologie (2001), Valori, atitudini si comportamente sociale.

Teme actuale de psihosociologie (2004), Sociopsihologia si antropologia familiei (2005), Psihologie sociala si sociopsihologie. Teme recurente si noi viziuni (2009), iar mai recent, la aceeasi editura, coautor al volumului coordonat de Traian Rotariu si Vergil Voineagu, Inertie si schimbare. Dimensiuni sociale ale tranzitiei in Romania (2012). Este membru al mai multor asociatii profesionale din tara si strainatate.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 632
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2009
ISBN: 978-973-46-1486-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri