Psihologie și Tehnologie. Fundamente de Roboterapie și Psihoterapie prin realitate Virtuală

Psihologie și Tehnologie. Fundamente de Roboterapie și Psihoterapie prin realitate Virtuală
184,00 MDL (41,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pe baza rezultatelor unor cercetari de granita la nivel international si avind ca punct de referinta teoretic modele din terapia cognitiv-comportamentala, volumul identifica fundamentele interactiunii dintre tehnologie si psihologie si analizeaza beneficiile dezvoltarii tehnologice pentru aceasta din urma. Cercetarile inedite din domeniul roboterapiei si aplicatiile clinice testate si prezentate de autori demonstreaza avantajele combinarii psihoterapiei si tehnologiei pentru optimizarea personala, preventia si tratamentul problemelor psihologice sau ale celor somatice care implica mecanisme psihologice.
 
Lucrarea se adreseaza studentilor si practicienilor din psihologie, dar si publicului larg interesat sa se familiarizeze cu noile practici ale psihologiei de secol XXI.
 
Din cuprins: Fundamente ale psihoterapiei prin realitate virtuala si roboterapie • Avantajele utilizarii realitatii virtuale in psihoterapie • Utilizarea realitatii virtuale in tratamentul tulburarilor de anxietate la adulti • Utilizarea realitatii virtuale pentru studiul si tratamentul tulburarilor de comportament alimentar si ale obezitatii • Roboterapie/Psihoterapie bazata pe utilizarea robotilor • Psihoterapie asistata de calculator si online • Beneficii, provocari si dificultati ale psihoterapiei asistate de calculator

 

Despre Autor


 

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” universitar doctor, director al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Scolii Doctorale „Psihodiagnostic si Interventii Psihologice Validate Stiintific” din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai” (UBB) si al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational‑Emotiva si Comportamentala (afiliat cu Albert Ellis Institute, SUA) din Cluj‑Napoca.

De asemenea, este profesor asociat (adjunct professor) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, si director al programului de cercetare din cadrul Albert Ellis Institute din SUA, fiind psihologul din Romania cu numarul cel mai mare de citari in literatura de profil. Ca prac­tician, este psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si supervizor in psihoterapie acreditat de Albert Ellis Institute (diplomate) si de Academy of Cognitive Therapy (diplomate) din SUA.

Este directorul fondator al Clinicii Universitare de Psihologie „Babes‑Bolyai – PsyTech” si presedintele fondator al Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania. Ca manager de stiinta, in 2005 a fost consilier pe probleme de cercetare al ministrului Educatiei si Cercetarii si este expert al European Science Foundation.

De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Psihologie clinica si psiho­terapie. Fundamente (2006), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a revazuta si adaugita, 2012), Fundamente de psihologie evolutionista si consiliere genetica. Integrari ale psihologiei si biologiei (in colab., 2007) si Dezvoltare personala si sociala. Eseuri si convorbiri despre viata cu psi­hologul Daniel David (2014).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-973-46-5327-0
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri