Psihologie Medicală

Psihologie Medicală
259,00 MDL (64,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihologia medicala este o ramura a psihologiei generale ce studiaza aspectele psihosociale asociate actului medical, cu scopul de a reda sanatatea persoanei si de a o reinsera in mediul social si familial.

Rezultat al activitatii autoarei – medic psihiatru, psihoterapeut si cadru didactic –, volumul analizeaza principalele teme ale psihologiei aplicate in medicina: starea de sanatate si cea de boala, psihologia omului in suferinta, psihologia medicului, complianta terapeutica, psihologia in cazul limitelor medicale. Profesionistii din domeniul medical, studentii la medicina si psihologie vor gasi informatii utile privind ameliorarea sanatatii populatiei si a calitatii vietii la orice virsta, precum si gestionarea factorilor ce tin de sanatate si boala.

Cuprins: Limitele normalitatii • Trilogia mintii: functiile cognitive, afective, conative • Evaluarea functiilor psihice • Caracteristicile personalitatii • Teste de evaluare a personalitatii • Psihologia diferentiala a virstelor si sexelor • Relatia medic – pacient. Comunicarea in medicina • Relatia stres – sanatate – boala • Promovarea comportamentului sanogen • Consilierea pe probleme de sanatate si boala • Tanatopsihologia • Psihooncologia. Psihologia durerii

Despre Autor

Doina Cosman (n. 1948) este profesor universitar de psihiatrie si sanatate mintala, sef al Disciplinei de Psihologie Clinica a Univer­sitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, si sef al Clinicii Psihiatrie III din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj. De asemenea, este membru al Boardului Sectiunii de Suicidologie a World Psychiatric Association (WPA), membru al Boardului International Association of Suicide Prevention(IASP) si reprezentantul national al Romaniei in IASP, membru al Boardului Sectiunii de Suicidologie a European Psychiatry Association (EPA), membru al Boardului Asociatiei Psihiatrice Romane, membru al European College of Neuropsychopharmachology (ECNP), prese­dinte si membru fondator al Aliantei Antisuicid Cluj si al Aliantei Romane de Preventie a Sinuciderii, membru fondator al Centrului Antidrog Cluj, membru al Societatii Internationale de Studiu al Tulburarilor de Personalitate si membru al Asociatiei de Psihoterapie Cognitiv‑Compor­ta­mentala din Romania.

Este psihiatru clinician, psihoterapeut cu drept de libera practica in psihoterapie cognitiv­‑comportamentala si expert international CIDMEF in pedagogie medicala. Activitatea sa stiintifica s-a axat pe studierea unui vast areal al psihopatologiei, acoperind domenii precum suicidul, depresia, schizofrenia si tulburarile cognitive asociate acesteia, personalitatea, toxicomaniile etc. In ultimii ani, activitatea sa stiintifica a fost intregita prin atentia acordata sanatatii mintale, Doina Cosman facind parte din grupurile de coordonare a doua importante proiecte de cercetare centrate pe sanatatea mintala a adoles­centului. Are o bogata activitate publicistica, fiind autoare si coautoare a unor mono­grafii, manuale, tratate de psihiatrie si sanatate mintala, precum si a unor articole stiintifice.

Dintre volumele si studiile publicate amintim: Sinuciderea. Studiu in per­spectiva biopsihosociala (Risoprint, Cluj-Napoca, 1999); Pedagogie medicala (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2002); Management si tratament in toxico­manii (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2005); Teoria si practica evaluarii didactice (Editura Medicala Universitara „Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, 2006); Compendiu de suicidologie (Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca, 2006); „Suicide Prevention in Romania”, in D. Wasserman si C. Wasserman (eds.), Oxford Textbook of Suicidology and Suicide Prevention (Oxford University Press, New York, 2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 464
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1735-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri