Psihologie interculturală

Psihologie interculturală
226,50 MDL (56,63 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Volumul furnizeaza principalele repere conceptuale necesare dialogului cu persoanele diferite cultural, incurajind gindirea critica, refuzul prejudecatilor metodologice, revizitarea marilor paradigme ale cunoasterii (structuralismul, fenomenologia, interactionismul simbolic, alegerea rationala) intr-o grila de lectura care respinge absolutismele de orice fel, pledind pentru comunicarea intre diferitele gramatici ale socialului.

Diagnozele romanesti prezentate ilustreaza notiunile teoretice, oferind totodata o baza de analiza studentilor si profesorilor de la facultatile de psihologie, sociologie-antropologie sau stiinte politice.

Cuprins: Repere conceptuale si metodologice in psihologia interculturala • Contactul si schimbul intre culturi • Postulate ale psihologiei sociale analizate intercultural • Principalele paradigme explicative in explorarea dimensiunilor culturale • Dialogul cu „celalalt” la nivel structural si interindividual • Cognitia sociala si determinarile sale culturale • Agresivitatea si comportamentul prosocial studiate intercultural

Despre Autor

Alin Gavreliuc este conferentiar universitar doctor la Catedra de Psihologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara. Preda cursurile de Psihologie sociala, Psihologie interculturala, Etnopsihologie, Psihologie politica si Dinamica modernizarii Romaniei. A efectuat doua stagii masterale la Universitatea Paris X (1998) si la Colegiul Erasmus din Bruxelles (1999). A coordonat granturi nationale de cercetare si a participat ca expert la mai multe proiecte internationale.

Este membru al IACCP (International Association for Cross-Cultural Psychology) si presedinte executiv al Societatii Tinerilor Universitari din Romania. A semnat, ca autor sau coautor, numeroase lucrari si a publicat peste 55 de studii si articole in reviste sau volume de specialitate din tara si strainatate.

Dintre volumele publicate, mentionam: Etnopsihologie (Editura Universitatii de Vest, 2000); O calatorie alaturi de „celalalt”. Studii de psihologie sociala (Editura Universitatii de Vest, 2002); Mentalitate si societate. Cartografii ale imaginarului identitar din Banatul contemporan (Editura Universitatii de Vest, 2003/2006); Enciclopedie de psihosociologie (coautor, Editura Economica, 2003); Initiativa privata si dezvoltare regionala (coautor, Editura Brumar, 2004); Barometrul spiritului antreprenorial.

Regiunea Vest a Romaniei (coautor, Editura Brumar, 2005); Vocabular pentru societati plurale (coautor, Editura Polirom, 2005); Psihologia interculturala. Impactul determinarilor culturale asupra fenomenelor psihosociale (coordonator, Editura Universitatii de Vest, 2006), De la relatiile interpersonale la comunicarea sociala. Psihologia sociala si stadiile progresive ale articularii sinelui (editia a II-a, Editura Polirom, 2006), Viata ca prilej. 101 oglinzi psihosociologice despre „ceea ce sintem” (Editura Marineasa, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1883-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri