Psihologie Clinică și Psihoterapie. Fundamente

Psihologie Clinică și Psihoterapie. Fundamente
237,00 MDL (59,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prezentarea fundamentelor psihologiei clinice si ale psihoterapiei urmareste constituirea unei riguroase grile de lectura a domeniului clinic. Lucrarea psihologului Daniel David expune succint, sub aspectul rolului lor istoric, abordarile nevalidate, indiferent de notorietatea acestora.

Teoriile si procedurile analizate sint atit o sinteza a literaturii de specialitate, cit si o reevaluare a unor studii ale autorului publicate in reviste de specialitate nationale si internationale. Integrarea lor in volum ofera o perspectiva comprehensiva si coerenta asupra domeniului clinic.

Adresat specialistilor clinicieni, cercetatorilor si studentilor de la facultatile de profil, volumul introduce pentru prima data in limba romana anumite constructe moderne ale psihologiei clinice, permitind abordarea si intelegerea domeniului clinic din perspectiva stiintifica.

Cuprins: Psihologia clinica. Scurt istoric si delimitari conceptuale • Sanatate si boala • Psihodiagnostic si evaluare clinica • Consiliere psihologica si psihoterapie • Sugestie, hipnoza si hipnoterapie • Fundamente ale cercetarii clinice • Educatie si formare in domeniul psihologiei clinice

Recenzii

”Cartea domnului Daniel David, Psihologie clinica si psihoterapie, este, fara indoiala, un eveniment editorial. Specialistii romani ai acestui domeniu au, pentru prima data in ultimii ani, o prezentare sistematica si foarte bine documentata a principalelor concepte si abordari clinice care jaloneaza teoria si practica psihologiei clinice si psihoterapiei.

Adoptind o atitudine nonconformista care are la baza o buna cunoastere a domeniului si asumindu-si riscurile pe care o astfel de atitudine le implica atit in viata de zi cu zi cit si in domeniul stiintei, Daniel David nu doar isi expune intr-o maniera neechivoca parerea in legatura cu anumite teorii si demersuri ci si introduce pentru prima data in limba romana anumite constructe ale psihologiei clinice.” - Ion Dafinoiu, octombrie 2007, recenzie pentru Consiliul Cercetarii Stiintifice al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj

”Un ghid competent si actual poate fi cartea lui Daniel David, Psihologie clinica si psihoterapie, in care se incearca determinarea unor criterii pentru departajarea terapiilor eficiente si sustinute stiintific de falsele psihoterapii. Astazi, o parte dintre sedintele de psihoterapie se realizeaza «la negru», ceea ce permite, din pacate, si aparitia impostorilor. Contra lor si contra psihoterapiei «dupa ureche» scrie Daniel David.

Lucrarea are calitatea unui tratat stiintific. In plus poseda – lucru rar printre cartile psihologilor romani – valoarea unui manifest in numele profesionalismului si contra imposturii si pseudostiintei.” - Victor Popescu, 17 august 2006, Cultura

Despre Autor 

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” univ. dr., seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Filiala Cluj, si psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie. A facut studii postdoctorale in psihologie clinica si psihopatologie (incluzind hipnoza si hipnoterapie) la Mount Sinai School of Medicine din New York si a parcurs un program de formare in psihoterapii cognitive si comportamentale la Albert Ellis Institute (SUA) si Academy of Cognitive Therapy (SUA). Complementar, a facut un stagiu de pregatire in terapii dinamic-psihanalitice si umanist-existentiale la Tennessee University Psychological Clinic si in metodologia cercetarii avansate la SUNY at Binghamton (SUA).

Este director al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational-Emotiva si Comportamentala, presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale si al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. In 2005 a fost consilier pe probleme de cercetare al ministrului Educatiei si Cercetarii.

De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (2006), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006) si Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-681-917-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.8000

Pareri