Psihologia Socială Modernă. Istoria creării unei științe sociale internaționale

Psihologia Socială Modernă. Istoria creării unei științe sociale internaționale

Preț de Listă: 174,00 MDL (43,50 RON)

Preț: 87,00 MDL (21,75 RON)

Economisești: 87,00 MDL (21,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Dorina Achelaritei si Hans Neumann

Resursa esentiala pentru toti cei interesati de domeniu, volumul retraseaza din punct de vedere stiintific, institutional, politic si istoric constituirea si evolutia psihologiei sociale moderne timp de patru decenii. Dupa avintul disciplinei in Statele Unite, o noua directie, europeana, a impus o viziune alternativa, dorind sa creeze o „psihologie sociala a fiintelor umane”.

Motorul acestei noi directii s-a dovedit a fi Comitetul Transnational de Psihologie Sociala, care a reusit sa aduca recunoastere internationala disciplinei printr-un proces laborios inceput inca din anii ’60. Serge Moscovici si Ivana Marková ne ofera o relatare lucida a activitatii acestui grup remarcabil, pe baza documentelor din arhivele personale si institutionale, a rapoartelor stiintifice si scrisorilor actorilor implicati.

Despre Autori

Serge Moscovici (n. 1925 la Brăila) este fondatorul psihologiei sociale moderne în Europa. A publicat numeroase lucrări, articole şi capitole în volume colective. Din 1979, este director al Laboratorului European de Psihologie Socială. La Editura Polirom a mai publicat: Psihologia socială sau maşină de fabricat zei (1997); Psihologia socială a relaţiilor cu celălalt (1998); Cronica anilor risipiţi (1999); Urmele timpului. Serge Moscovici în dialog cu Adrian Neculau (2002).

Ivana Markova, profesoară la Universitatea din Stirling (Scoţia), Departamentul de Psihologie, este un nume de referinţă în psihologia socială, fiind coordonatoarea grupurilor de lucru Est-Vest „Democracy and individualism in the Eastern and West Europe” şi „Trust and Democracy în Transition”. La Editura Polirom a mai publicat Dialogistica şi reprezentările sociale (2004).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 180
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2192-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri