Psihologia Relațiilor Interpersonale. Competiție și Conflict

Psihologia Relațiilor Interpersonale. Competiție și Conflict
222,00 MDL (55,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Autorul abordeaza, in acest volum foarte bine structurat, problematica vasta a relatiilor de competitie si conflict dintre oameni, selectind si sintetizind, cu mare acuratete, informatii dintr-o vasta literatura de specialitate, dar, mai important, elaborindu-si totodata propriul model explicativ-interpretativ.

Marius Milcu nu se limiteaza doar la prezentarea in sine a celor doua tipuri de relatii interpersonale, competitia si conflictul, ci ofera o analiza complexa a modului in care se trece de la competitie la conflict. „Cel mai «tare» atu stiintific al lucrarii lui Marius Milcu il constituie cercetarea experimentala psihosociala a trecerii de la competitie la conflict in conditiile disparitatii puterii.

Remarc pertinenta si claritatea obiectivelor si ipotezelor formulate, fapt care demonstreaza certele aptitudini de cercetator ale autorului. In experimentul ingenios conceput, minutios desfasurat si magistral analizat si interpretat se gaseste chintesenta contributiei autorului...” (Prof. univ. dr. Mielu Zlate)

Cuprins: Conflictul – imbold al dezvoltarii sociale sau cosmar al relatiilor interumane? • Relatiile interpersonale • Obiectivele, ipotezele si metodele cercetarii • Prezentarea si interpretarea

Despre Autor

Marius Milcu (n. 1970) este psiholog in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, membru in Comisia Nationala de Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, profesor asociat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, doctor in psihologie.

Semneaza articole de specialitate in Revista de Psihologie Organizationala.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 978-973-46-0947-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri