Psihologia Mecanismelor Cognitive

Psihologia Mecanismelor Cognitive
429,00 MDL (107,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La un moment dat se creeaza chiar impresia ca psihologia este un fel de Turn Babel, in care nimeni nu se mai intelege cu nimeni, ce afirma unii find contestat de altii. Impresia este de suprafata.

Chiar daca lucrurile stau asa, ele evidentiaza faptul ca psihologia est o stiinta vie, intr-o continua miscare, contradictiile din interiorul ei conducind la progres. Trebuie sqa spunem, ca de cele mai multe ori, pentru a semnifica si mai pregnant complexitatea psihologiei, indoielile ei, nevoia de certitudine, am accentuat si mai mult, am dramatizat chiar contradictiile existente cu intentia sublinierii problemelor deschise, a schitarii unor posibile solutii” (Mielu Zlate)

Cuprins: Mecanismele psihice informational-operationale de prelucrare primara a informatiilor • Senzatia. Mecanism psihic de captare, inregistrare si prelucrare precoce a informatiilor • Perceptia. Mecanism psihic de prelucrare profunda a informatiilor • Reprezentarea. Mecanism psihic de reexprimare a informatiilor • Mecanismele psihice de prelucrare secundara a informatiilor • Gindirea. Mecanism psihic intelectual, de prelucrare logica, rationala a informatiilor • Memoria. Mecanism psihic de encodare, stocare si recuperare a informatiilor • Imaginatia. Mecanism psihic de combinare si recombinare a informatiilor

Despre Autor

Mielu Zlate (1937-2006) a fost profesor universitar, seful Catedrei de Psihologie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti; doctor in psihologie, din 1969, cu o teza coordonata de Gheorghe Zapan; redactor-sef adjunct la Revista de Psihologie a Academiei Romane; redactor-sef la Revista de psihologie organizationala, Centrul de Psihologie Aplicata, Universitatea din Bucuresti.

A obtinut doua premii ale Academiei Romane: Premiul „N.S. Aurelian”, pentru contributia la lucrarea Dezvoltarea umana a intreprinderii, si Premiul „Vasile Conta”, pentru lucrarea Omul fata in fata cu lumea. In anul 2002, Universitatea de Vest din Timisoara i-a conferit titlul de doctor honoris causa. Lucrari aparute la Editura Polirom: Psihologia vietii cotidiene (coord., 1997); Psihologia mecanismelor cognitive (1999); Introducere in psihologie (2000); Psihologia la raspintia mileniilor (coord., 2001); Leadership si management (2004); Tratat de psihologie organizational-manageriala (vol. I-II) (2004, 2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Polirom
Apariția: 1999
ISBN: 973-683-278-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri