Psihologia Învățării. Teorii și Aplicații Educaționale

Psihologia Învățării. Teorii și Aplicații Educaționale
204,00 MDL (51,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

De la celebra conditionare clasica a lui Pavlov pina la constructivismul interactionist al Scolii de la Geneva sau actualizarea sinelui a lui Maslow, volumul analizeaza cele mai importante teorii elaborate de-a lungul timpului in legatura cu procesul de invatare.

Sint prezentate de asemenea o serie de aplicatii pe marginea teoriilor enuntate: recompensele si pedepsele in mediul scolar, strategii de invatare, formarea gindirii critice a elevilor etc. Psihologia invatarii se adreseaza in egala masura profesorilor si studentilor de la facultatile de psihologie sau care urmeaza cursurile modulului pedagogic.

Cuprins: Conceptul de invatare • Forme ale invatarii • Pedepsele si efectele lor asupra elevilor • Tehnicile de modificare a comportamentului • Modele de invatare constructivista • Tipologia stilurilor de invatare • Tipologia strategiilor de invatare

Despre Autor

Dorina Salavastru, conferentiar universitar doctor la Catedra de Psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi, si prodecan al aceleiasi facultati. Sustine cursuri de psihologia educatiei, psihologia invatarii, didactica psihologiei, tehnici de expresie si dezvoltare personala.

Este autoarea volumului Logica naturala si aplicatiile ei in cimpul educational (Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1998). La Editura Polirom a mai publicat: Psihologie. Manual pentru clasa a X-a (coautor, editia I, 2000; editia a II-a, 2005), Didactica psihologiei. Perspective teoretice si metodice (editia I, 1999; editia a II-a, 2006), Psihologia educatiei (2004), Psihopedagogie pentru examenele de definitivare si grade didactice (coautor, editia a II-a, 2008; editia a III-a, 2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1525-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri