Psihologia Frustrației. Ediția a II-a, Revăzută și Adăugită

Mai multe poze

Psihologia Frustrației. Ediția a II-a, Revăzută și Adăugită
135,00 MDL (33,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Abordat doar colateral in literatura de specialitate din Romania, desi a facut obiectul a numeroase carti in Occident, fenomenul frustratiei este tratat ca tema distincta in cartea lui Tiberiu Rudica.

Interesind psihologia – domeniu in care, alaturi de conflict, se afla in centrul problematicii adaptarii si integrarii sociale a individului –, dar si psihopatologia sau psihanaliza, problematica frustratiei este analizata aici in ansamblul ei, remarcabile fiind mai ales precizarea factorilor generatori de frustrari si corelarea acestora cu psihologia personalitatii.

Cuprins: „Integrarea” si „frustratia” in sistemul stiintelor despre om • Obstacol, conflict, frustratie, stres • Conceptii si interpretari ale fenomenului de frustratie • Situatii de frustrare si tipurile respective de conduita • Frustratia in procesul de integrare sociala a personalitatii • Fenomenul de frustratie din perspectiva psihopatologica • Sentimentul de frustratie in opere literare • Frustratia „Eului”: sentimentul de autovinovatie, de culpabilitate 

Despre Autor

Tiberiu Rudica este profesor doctor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi.

De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut: Aspecte psihologice in mituri, legende si credinte populare (in colab. cu Daniela Costea, 2003), Psihologia omului in proverbe (in colab. cu Daniela Costea, 2004), Psihologie umana si paradoxuri ale existentei (2006), Psihologia frustratiei (ed. a II‑a revazuta si adaugita, 2006), Aforismele din perspectiva psihologica (2008), Din psihologia contrariilor si a paradoxurilor (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0341-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri