Psihologia Dezvoltării Umane

Psihologia Dezvoltării Umane
300,00 MDL (75,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Volumul prezinta cele mai importante idei si cercetari recente din domeniu, precum si teoriile clasice, cu referire la toate categoriile de factori ce intervin in dezvoltarea umana: biologici, psihologici, socioculturali si ciclurile vietii. Schimbarile care au loc in diferite stadii ale evolutiei individului isi capata astfel explicatia, iar elementele de psihopatologia dezvoltarii sint abordate printr-o serie de informatii cu privire la disfunctionalitatile psihice. Un curs fundamental pentru formarea viitorilor psihologi, asistenti sociali si a profesionistilor in domeniul bunastarii copilului si a familiei.

Cuprins: Notiuni introductive in psihologia dezvoltarii • Bazele dezvoltarii umane • Dezvoltarea intrauterina si nasterea • Creierul si dezvoltarea umana • Sistemul emotional si atasamentul • Dezvoltarea sinelui • Organismul in relatie cu mediul: dezvoltarea motorie si cognitiva • Dezvoltarea unor abilitati complexe • Dezvoltarea copilului de la 0 la 3 ani • Imbatrinirea

Despre Autor

Ana Muntean este conferentiar doctor la Catedra de Asistenta Sociala, Universitatea de Vest din Timisoara, presedinte fondator al organizatiei Societatea pentru copii si parinti (SCOP), director fondator al revistei de specialitate Copiii de azi sint parintii de miine si presedinte al Societatii Nationale pentru Copilul Abuzat si Neglijat (SN-CAN). Initiaza, in 1999-2000, printr-un proiect Tempus JEP pe care il coordoneaza, avind ca principal partener Universitatea Paris V (Sorbona), programul postuniversitar de specializare in prevenirea abuzului si neglijarii copilului „Formare de experti in bunastarea copilului in familie si societate”. In 2003 este co-directorul unui program NATO Advance Study Institute, cu tema Prevention and Intervention in Child Maltreatment: Development and Assessment of Programs.

A tradus din limbile engleza si franceza lucrari de specialitate.A creat si coordoneaza, incepind cu anul 2005-2006, un masterat in supervizare in serviciile pentru copil si familie. Incepind cu anul 2005, este director fondator al Centrului de Cercetare a Interactiunii Copil-Parinte (CICOP) al Universitatii de Vest din Timisoara.
In perioada 2006-2008, a fost consultantul national in problema violentei impotriva copilului, in cadrul unui proiect al Consiliului Europei. A organizat in 2007, la Timisoara, cel de-al doilea Forum International cu tema „Securitate psihologica. Trauma si rezilienta”, patronat de Universitatea Paris VIII din Franta. A sustinut numeroase formari de scurta durata pentru profesionistii din teren, in domeniul prevenirii maltratarii copilului si a violentei domestice.

A mai publicat: Abuzul si neglijarea copilului (coautor, UNICEF, Extreme group, 2000); Violenta domestica si maltratarea copilului (Eurostampa, 2000); Victimele violentei domestice: copiii si femeile (coautor, Eurostampa, 2000); Familii si copii in dificultate (Mirton, 2001); Rolul limbajului in structurarea orientarii temporo-spatiale (normal/patologic) (Mirton, 2001); Psihologia dezvoltarii umane (editia I, First, 2002; editia a II-a, Polirom, 2006); Strada, intre fascinatie si servitute (coautor, UNICEF, 2003); Comunicarea emotionala cu copilul victima (coordonator, Waldpress, 2004); Marturii paralele: Romania (coordonator, Waldpress, 2004); Ghid de interventie cu copilul maltratat (Omega, 2004), Practici in asistenta sociala. Romania si Germania (coordonator in colaborare, Polirom, 2007) si Supervizarea. Aspecte practice si tendinte actuale (coordonator, Polirom, 2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 488
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-0975-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

super carte
Orice specialist ar trebui sa aiba acasta carte in biblioteca! Scurt pe doi despre lucruri importante.
Evaluarea
Parerea lui irina / (Plasată la data 17.02.2014)