Protecția și Securitatea Informațiilor

Protecția și Securitatea Informațiilor
144,00 MDL (36,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartea se adreseaza nu numai specialistilor, ci si publicului larg, utilizator de dispozitive informatice. Informatia este in mileniul III adevarata bogatie a natiunilor si o sursa reala de putere.

Ca orice bogatie insa, atrage „hoti”, constienti ca orice sistem informational este vulnerabil. Atacurile informationale nu au intotdeauna ca miza furtul, ci – in multe cazuri – crearea unei stari de haos in sistem. Protectia informatiilor strict secrete, a celor confidentiale si personale, familiarizarea cu virusii cei mai cunoscuti si mai periculosi, cum sa ne aparam impotriva lor si cadrul legal in care se desfasoara activitatea informatica sint doar citeva dintre temele abordate in lucrare.

Cuprins: Protectia informatiilor prin clasificarea lor • Controlul accesului in sistemele informationale • Asigurarea securitatii sistemelor informationale publice si private • Securitatea telecomunicatiilor si a retelelor • Globalizarea sistemelor si securizarea spatiului cibernetic • Virusii calculatoarelor si programele antivirus • Aspecte juridice privind protectia si securitatea sistemelor informationale

Despre Autor 

Dumitru Oprea, profesor la Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi, a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Iasi (1975) si a obtinut titlul stiintific de doctor in economie la ASE Bucuresti, in 1986. Este conducator de doctorat in specializarea „Informatica economica”. Din ianuarie 1996 este decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor; din septembrie 1992 este Director Executiv al Centrului Romano-American de Dezvoltare a Intreprinderilor Private Iasi.

A publicat la Editura Polirom: „Analiza si proiectarea sistemelor informationale economice” (1999), „Sisteme informationale pentru afaceri” (in colaborare, 2002), „Sisteme informationale pentru manageri” (in colaborare, 2002) si „Protectia si securitatea informatiilor” (2003).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 488
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0927-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri