Protecția Patrimoniului Arhiologic. Studiu Comparativ: Legislația Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii

Protecția Patrimoniului Arhiologic. Studiu Comparativ: Legislația Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii
200,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 180,00 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Cartea  Protecția Patrimoniului Arhiologic este o lucrare care reflectă o problemă reală, extrem de actuală şi foarte spinoasă a societăţii moldoveneşti, a cărei soluţionare reprezintă un imperativ al timpului. În structura lucrării a fost pusă la bază analiza legislativă din Moldova, alături de care s-au înscris convenţiile europene şi cele internaţionale de protecţie a patrimoniului arheologic.

Pentru a evidenţia problemele legislative cu care se confruntă actuala societate moldo-veană, a fost prezentat un studiu de caz - cel al SUA - care prezintă experienţa unuia dintre cele mai dezvoltate state ale lumii. Trecând în revistă realităţile din spaţiul cuprins între Prut şi Nistru şi corelându-le cu cele din statele evoluate, autorul nu s-a limitat la constatări de fapte, ci vine cu sugestii concrete de ameliorare a situaţiei din Republica Moldova.

Aceste sugestii sunt privite în complex, pornind de la necesităţile de ordin legislativ, continuând cu managementul resurselor arheologice şi ajungând până la măsurile de educaţie şi instruire civică. Dotarea studiului cu anexe ce înglobează cele mai importante acte legislative internaţionale, la care se adaugă proiectul Legii Republicii Moldova privind, protecţia patrimoniului arheologic (la elaborarea căruia a participat şi autorul lucrării) oferă cititorului reperele necesare. -- Octavian Munteanu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 216
Editura: Pontos
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-72-106-6
Dimensiuni: 17,2 x 24,6 cm
Greutatea: 0.6280

Pareri