Proşti, Dar Mulţi

Proşti, Dar Mulţi
81,00 MDL (18,16 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Putini au mai ramas cei ce povestesc: cei care simt nevoia nelamurita, dar obsedanta, de a-si marturisi drama, nefericirea, singuratatea. Ei sunt martorii, martirii unei epoci.“ Ernesto Sabato

Cartea de fata antologheaza cele mai citite si comentate povestiri din trei volume aparute dupa cum urmeaza: Povestiri diferite, Editura pentru Literatura, 1968, Colectia Luceafarul; Istoria unui obiect perfect, Editura Eminescu, 1981 si Mihai, stapanul, si sluga lui, Mihai, Editura Eminescu, 1983.

Tudor Octavian (n. 12 decembrie 1939). A urmat un Liceu Militar si o Scoala tehnica pentru ofiteri de aviatie. A practicat, dupa ce a fost exmatriculat din Scoala de ofiteri, felurite meserii (lacatus, tamplar). Studii de arhitectura si filologie. Debut la Editura Eminescu, in 1968, cu volumul Povestiri diferite, prefatat de Adrian Marino. Din anul al II-lea, 1967, Facultatea de Filologie, Universitatea Bucuresti, este angajat, cu dispensa de frecventa, la revistele Viata Studenteasca si Amfiteatru. In presa, a lucrat la Flacara, Romania libera si Academia Catavencu.

In prezent este senior editor la ProSport. Semneaza zilnic rubrica "Scriitor la ziar" in cotidianul National. A sustinut, in revistele de cultura si cotidiene, rubrici de critica de arta, timp de cateva decenii. Dupa debutul cu Povestiri diferite, a publicat mai multe volume de proza: Noiembrie viteza; Banda lui Möbius (romane); Istoria unui obiect perfect; Mihai, stapanul, si sluga lui, Mihai (povestiri); Sortiti iubirii; Firul principal; Cuadratura cercului; Motivul; Celalalt; Afara din joc (romane). Dupa 1990, a publicat doua antologii de pamflete - Tratat de injuraturi, volumul 1 si 2 - precum si volume de proza scurta: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri si Momente, schite, insemnari. A publicat, de asemenea, si doua monografii de arta: Vermeer si criticii sai (Editura Meridiane) si Florin Niculiu. Are in pregatire volumul de arta Pictori uitati la editura Noi MediaPrint.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2003
ISBN: 973-8356-99-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri