Profețiile maya pentru 2012 [Copertă moale]

Profețiile maya pentru 2012 [Copertă moale]
49,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Cu mii de ani în urmă, învăţaţii maya au prezis că lumea aşa cum o cunoaştem astăzi se va sfârşi la data solstiţiului de iarnă a anului 2012, dată care marchează, în cultura maya, şi sfârşitul Calendarului Lung. Teoria, vehiculată încă de prin anii ’90, devine tot mai dezbătută şi mai mediatizată, pe măsură ce ne apropiem de ziua fatidică (21 decembrie 2012).

În lucrarea de faţă, cercetătorul britanic Gerald Benedict, teolog  şi specialist în filosofia religiilor, îşi propune să redea profeţiile ce ne-au fost lăsate de civilizaţia maya şi care privesc îndeosebi anul 2012 şi să explice, pe înţelesul tuturor, semnificaţia lor reală. Respingând concepţiile nefondate şi alarmiste, Benedict ne asigură că profeţiile nu pot fi privite şi înţelese altfel decât pătrunzând în contextul culturii maya (prezentat pe scurt în introducerea cărţii), cu tot ce a reprezentat aceasta, şi analizând legătura strânsă între aceste profeţii ale iniţiaţilor şi cunoştinţele lor în domenii precum astronomia sau matematica.

Astfel, autorul se îndoieşte că viaţa pe Pământ se va sfârşi, la modul propriu, odată cu solstiţiul de iarnă al anului 2012, dar ne spune că această dată marchează o schimbare în plan spiritual şi intrarea într-o nouă eră. De noi depinde însă cum vom reuşi să întâmpinăm aceste transformări, care, inevitabil, vor avea loc.

Despre Autor

Gerald Benedict a absolvit teologia la Universitatea din Londra și a predat în mai multe universități din Marea Britanie. A fost recompensat cu premii pentru operele sale de ficțiune, însă principalul său domeniu de interes îl constituie studiul comparativ al filosofiei religiilor, printre lucrările sale cele mai importante numărându-se Watkins Dictionary

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Mayan Prophecies for 2012
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 213
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675-703-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri