Profesorul și Menajera [Carte Electronică]

Profesorul și Menajera [Carte Electronică]

Preț de Listă: 79,99 MDL (20,00 RON)

Preț: 55,19 MDL (13,80 RON)

Economisești: 24,80 MDL (6,20 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)
    • 12 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 79,99 MDL (20,00 RON)

Preț: 55,19 MDL (13,80 RON)

Economisești: 24,80 MDL (6,20 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Când o tânără menajeră ajunge în casa Profesorului, un matematician ilustru care își poate folosi memoria doar 80 de minute pe zi, descoperă cu mirare că unicul mod al acestuia de privi lumea este prin intermediul numerelor şi al matematicii. Relaţia dintre ei se transformă pe nesimţite într-una de înţelegere reciprocă şi empatie. Când menajera îi mărturiseşte că are un fiu de zece ani care o aşteaptă singur acasă, Profesorul îi cere să-l aducă în fiecare zi, după şcoală.

Treptat, Profesorul îi iniţiază în jocurile matematice, reprezentând pentru el adevărurile supreme pe care se sprijină lumea, iar acest mod inedit şi emoţionant de comunicare reuşeşte să creeze o legătură puternică între cei trei. Menajera, Profesorul şi micul Radical vor descoperi că sentimentele pe care le nutresc unii faţă de alţii sunt atât de puternice, încât ecuaţia propriilor vieţi s-a schimbat definitiv.

Romancieră, autoare a numeroase volume de proză scurtă și eseistă, recompensată cu cele mai importante premii literare din Japonia, tradusă în peste 20 de limbi, Yōko Ogawa este mai cu seamă cunoscută datorită romanului Profesorul și menajera, ecranizat în 2006 de regizorul Takashi Koizumi. 

 

Recenzii


 

„Profesorul şi menajera este un roman excelent; perfect ca o notă muzicală prelungită, ca o fermată, un interval care ne oferă posibilitatea de a pătrunde adânc în vieţile personajelor. Are farmecul şi concizia romanelor lui Kazuo Ishiguro și umorul straniu al lui Haruki Murakami.“ -- Los Angeles Times
 
„Yōko Ogawa spune cu delicateţe povestea unei prietenii neobişnuite, în care fiecare personaj aduce tot ceea ce are mai bun.“-- Libération

 

Despre Autor


 

Yōko Ogawa s-a născut în 1962 în Okayama. A absolvit cursurile Universităţii Waseda şi în prezent trăieşte în Ashiya cu familia sa. Debutează în 1988 cu romanul Agehachō ga kowareru toki (Fluturele strivit), pentru care primeşte Premiul Kaien.

Nuvela Ninshin karendaa (Calendarul sarcinii, 1990) este recompensată cu Premiul Akutagawa.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-973-689-980-5
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 204

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: