Procesele Etno-Culturale din spațiul Carpato-Nistrean în Secolele II-XIV. Istoriografia Sovietică

Procesele Etno-Culturale din spațiul Carpato-Nistrean în Secolele II-XIV. Istoriografia Sovietică

Preț de Listă: 164,00 MDL (41,00 RON)

Preț: 82,00 MDL (20,50 RON)

Economisești: 82,00 MDL (20,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cercetarea spaţiului carpato-nistrean în secolele II-XIV, ca şi cea a teritoriilor aferente, se înscrie în categoria demersurilor ştiinţifice complexe. Studiul istoriografie implică două nivele ale eşantionului de cercetare din punctul de vedere al limitelor cronologice şi geografice.

La primul nivel este plasat obiectul investigaţiei - istoriografia sovietică, cuprinsă cronologic între apariţia primelor lucrări dedicate proceselor etno-culturale în secolele II-XIV la est de Carpaţi în primii ani de după al Doilea Război Mondial şi destrămarea URSS în anul 1991, iar geografic principalele instituţii de cercetare din URSS.

La cel de-al doilea nivel se află problemele cercetate în cadrul istoriografiei sovietice marcate cronologic de la formarea civilizaţiei Sântana de Mureş-Cernjachov până la formarea statului medieval Moldova şi extinderea romanicilor de est până în spaţiul bugo-nistrean, fenomene având consecinţe importante nu numai pentru istoria spaţiului carpato-nistrean, dar şi pentru Europa Centrală şi de Est în mileniul I.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 232
Editura: Pontos
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-72-284-1
Dimensiuni: 17,3 x 24,6 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri