Probleme Actuale de Administrație Publică

Probleme Actuale de Administrație Publică
75,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 67,50 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cartea Probleme actuale de administraţie publică este o culegere de 31 de articole, care abordează aspecte teoretice şi practice privind administraţia publică. Cititorul va putea afla în ce mod funcţionează o birocraţie adevărată, în ce măsură mediul schimbător, societatea globală şi noile tehnologii informaţionale influenţează sfera administraţiei public.

Administraţia publică este o activitate străveche, comună pentru aproape toate ţările şi toate nivelurile de guvernare.1 Dar tradiţiile, structurile şi procesele din cadrul administraţiei publice diferă semnificativ de la o ţară la alta. Această carte se referă la administraţia publică din Statele Unite.

Termenul administraţie publică combină două cuvinte. Cuvîntul administraţie este mai uşor de definit: organizarea şi menţinerea resurselor umane şi fiscale pentru a atinge scopurile unui anumit grup. Cuvîntul public este mai greu de definit.

Public înseamnă ceea ce se referă la oameni, la o comunitate sau la o societate. Majoritatea dintre noi a frecventat şcoli publice. Ne odihnim în parcuri publice. Guvernatorul statului în care locuim şi guvernatorii altor state deţin funcţii publice. Cuvîntul public mai are un sens. El mai sugerează că administraţia publică este deschisă pentru cunoştinţe generale, cercetare şi revizuire.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Curent Issues in Public Administration
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 560
Editura: Epigraf
Apariția: 2006
ISBN: 978-9975-924-75-7
Dimensiuni: 16 x 24 cm
Greutatea: 0.7920

Pareri