Proba De Caracter. Să Înţelegem Esenţa Leadershipului Prin Literatură

Mai multe poze

Proba De Caracter. Să Înţelegem Esenţa Leadershipului Prin Literatură
245,00 MDL (54,93 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ce are de invatat un lider de afaceri din literatura serioasa? Veti fi surprins sa aflati. Cele mai dificile teste la care sunt supusi liderii de afaceri le pun la incercare deopotriva abilitatile si caracterul. Un lider se dezvolta facand fata acestor incercari dar numai daca isi pune anumite intrebari dificile despre sine. Joseph Badaracco sustine ca literatura ii ajuta pe lideri sa gaseasca raspunsuri personale la intrebari foarte specifice.

Literatura serioasa ofera perspective noi si bogate asupra dilemelor fundamentale cu care se confrunta managerii si directorii din ziua de astazi. Toate acestea in timp ce sunt pusi la incercare, facuti mai puternici sau dimpotriva, mai slabi, de experientele prin care trec. Aceste experiente fac mai profunda cunoasterea de sine a liderilor, permitandu-le sa fie mai eficienti. Badaracco examineaza opt provocari universale cu care se poate confrunta un lider, prin intermediul unor povesti celebre: „Visul meu este cel bun?” Death of a Salesman, de Arthur Miller. Reusesc aspiratiile mele cele mai profunde sa ma propulseze inainte dincolo de dificultati? Tin ele cont de aspiratiile si visele celorlalti? Reusesc modelele mele sa ma provoace si sa intruchipeze in acelasi timp niste valori pe care sa le pot imita?

„Imi pasa cu adevarat? “ The Love of the Last Tycoon, de F. Scott Fitzgerald. Am rabdarea, curajul si tenacitatea de care este nevoie pentru leadership? „Pot sa rezist valului succesului?“ I Come as a Thief, de Louis Auchincloss. Stiu sa recunosc pericolele ascunse ale succesului si cum pot fi acestea evitate? „Cat de bine combin principiile si pragmatismul?“A Man for All Seasons, de Robert Bolt. Sunt capabil sa fac compromisurile dificile necesare pentru a-mi conduce organizatia sau afacerea? „Ce este aceea reflectie judicioasa?” Antigone, de Sofocle. Reflectez in mod adecvat la deciziile cu miza ridicata, in ciuda presiunii continue a timpului?

Prezentand dileme clasice ale leadership-ului intr-o lumina intensa si inovatoare, Proba de caracter ii ajuta pe liderii confirmati si deopotriva pe cei potentiali sa se pregateasca pentru ocaziile si incercarile care ii asteapta. Nu se intampla prea des sa gasesti o carte de afaceri care este realmente diferita. Iar cand acea carte te face sa reflectezi la afaceri si la viata iti dai seama ca ai dat peste ceva cu adevarat special.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Publica
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-88-7504-3
Dimensiuni: 14 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri