Prințul Fericit și alte Povestiri. Vol. 23 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii

Prințul Fericit și alte Povestiri. Vol. 23 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii
69,00 MDL (13,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O statuie aurită care plânge cu lacrimi calde, un tânăr în căutarea unui trandafir roșu pentru a-și cuceri iubita, o fantomă care se străduiește să capteze atenția noilor locatari ai unui castel… Cinci povestiri pline de fantezie, despre care Oscar Wilde însuși spunea că au fost scrise „deopotrivă pentru copii și pentru cei care, asemenea copiilor, și-au păstrat bucuria de a mai fi surprinși“. 

Biblioteca pentru toți copiii cuprinde cărțile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă. Colecția reprezintă un instrument de lucru esențial pentru elevii de gimnaziu, adunând laolaltă mai ales scriitorii și operele prevăzute în programa școlară de limba și literatura română pentru clasele V–VIII, în contextul unui demers cu caracter pronunțat didactic.

În aceeași colecție:

Odiseea, de Homer

Cartea junglei, de R. Kipling

Momente și schițe, de  I.L. Caragiale

 

Despre Autor


 

Poet si romancier de origine irlandeza, de asemenea, dramaturg, Oscar Wilde s-a nascut pe 16 octombrie 1854 in Dublin, intr-o familie de intelectuali. Mama lui, Lady Jane Francesca Wilde, era jurnalista si poeta, iar tatal, Sir William Wilde, era un anticar cu talent la scris, fiind in acelasi timp si specialist in bolile de ochi si de urechi.

Tinarul Wilde a studiat la Portora Royal School, la Trinity College in Dublin si la Magdalen College, in Oxford. In 1878 si-a luat licenta si in acelasi an s-a mutat la Londra.Stilul sau de viata si inteligenta artistica l-au facut sa devina purtatorul de cuvint al estetismului, o miscare de la sfirsitul secolului XIX, care milita pentru arta gratuita. A lucrat ca critic de arta (1881), a tinut prelegeri in S.U.A. si in Marea Britanie si a trait o perioada in Franta, la Paris. Din 1880 a colaborat in mod regulat cu articole la "Pall Mall Gazzette" si "Dramatic View". In 1884 s-a casatorit cu Constance Lloyd, dar dupa 9 ani de casnicie a divortat.

Cartea "Printul Fericit si alte povestiri" (1888) a fost scrisa de Wilde pentru cei doi fii ai sai, devenind celebra.

 La virsta de 46 de ani, ramas sarac, scriitorul a murit la Paris, din cauza meningitei, pe 30 noiembrie 1900. 

 

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 96
Editura: Litera
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-606-741-490-5
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.1200

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: