Prinț și Cerșetor [eBook]

Mark Twain

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

Un Yankeu la Curtea Regelui Arthur [eBook]

Mark Twain

0,00 MDL

Descriere

Celebra lucrare a lui Mark Twain (1835-1910) Prinţ şi cerşetor este axată pe o împletitură stufoasă de contraste şi o încurcătură vodevilescă între un rege adevărat, Edward al VI-lea, şi un prinţ-cerşetor, Tom Canty, ajuns pe tron printr-o întâmplare.

Acţiunea are loc, în chip alternant, la Curtea Regală a Engliterei şi la Curtea Gunoaielor, populată de cerşetori zdrenţoşi. Intervertirea de roluri, crearea de situaţii inversate, anormale, învestirea cerşetorului cu rang princiar şi a regelui adevărat cu acela de vagabond şi cerşetor impun un comic savuros, dar îmbibat cu sensuri dramatice şi tragice.

Despre Autor

Mark Twain (n. 30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910) a fost un scriitor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

În ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul și buna sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. În 1907, publicul s-a înghesuit la Expoziția Jamestown doar ca să-l zărească pe Mark Twain. S-a bucurat de prietenia mai multor celebrități, între care autorul și criticul literar William Dean Howells, politicianul și autorul Booker T. Washington, inginerul și inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller și magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Twain că a fost „părintele literaturii americane”. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 359 KB
Pagini Ediție Print: 248
Compatibil cu Kindle: Nu