Prin Perdea. Ediția 2012

Mai multe poze

Prin Perdea. Ediția 2012
219,00 MDL (54,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cuvint inainte de Zoe Petre.

O noua editie, in cadrul seriei de autor, a uneia dintre cele mai de succes carti semnate de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton si una dintre cele mai de succes autoare publicate de Editura Polirom in ultimii ani.

Aurora Liiceanu isi recompune din fragmente viata, din perioada studiilor pina in anii postdecembristi, plasind in prim-plan figura fiului sau, dar si traseul profesional, cu interesante referinte la psihologie sau la maestrii cu rol formator pe care i-a cunoscut. Sint evocate de asemenea prietenele apropiate, experientele inedite precum „Suveica”, o fabrica de textile unde autoarea a fost angajata pe un post de muncitor necalificat dupa afacerea „Meditatia transcendentala”, sau, dupa 1989, experientele din televiziune.
 
Rememorarea diferitelor episoade autobiografice prilejuieste consideratii psihologice mai generale despre maternitate, educatia copiilor, rolul prietenilor in viata noastra, relatiile de cuplu sau expunerea vietii private.
 
„Existentialul, traitul, substanta concreta si irepetabila a «timpului pierdut» se regasesc intr-un dialog pasionant si fertil cu lecturi, teorii antropologice si psihologice, cu poezii si romane, cu Cehov si cu Citind «Lolita» in Teheran. Se regasesc, evident, nu atit ca atare, cit ca experienta exemplara si elocventa, prin intermediul careia cunoastem mai bine natura umana, acel inefabil to anthropinon pe care il vineaza cu atita perseverenta si stiintele umaniste, si literatura, si artele.” -- Zoe Petre

Recenzii

”Prin perdea se vede destinul unei luptatoare care, privata de libertati in anii comunismului si de avantajele unei casnicii deosebite, isi vede de drumul sau abrupt: de la cercetator al Institutului Psihologic, la femeie de serviciu, doar pentru ca Ceausestilor nu le-au placut meditatiile transcedentale. (...) Daca am cauta vreun filon dramatic in adincimile gindirilor sale tot nu am gasi vreun fir de ranchiuna, de obsesie sau disperare.

Cartea de amintiri a Aurorei Liiceanu ar putea fi un indrumar pentru femeile singure care vor sa reuseasca in viata fara a se indatora nimanui si fara a astepta sa le gaseasca cineva norocul.” -- Ila Citila, 9 iulie 2012, pe bookiseala.ro

Despre Autor

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta).

In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Romane. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011), Cuvinte incrucisate (2012) si Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2012
ISBN: 978-973-46-2736-3
Dimensiuni: 12 x 18,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri