Primul Samurai. Viata şi Legenda Războinicului Rebel Taira Masakado

Mai multe poze

Primul Samurai. Viata şi Legenda Războinicului Rebel Taira Masakado

Preț de Listă: 224,00 MDL (56,00 RON)

Preț: 112,00 MDL (28,00 RON)

Economisești: 112,00 MDL (28,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Această legendă este una dintre cele care oferă seva marilor opere tragice: un războinic plin de curaj, de viță nobilă și cu strămoși de neam regal intră într-un conflict cu un vecin invidios, care apoi îl prinde într-o ambuscadă în provincie. Razboinicul și trupele pe care le conduce își infrang atacatorii doar pentru a deveni mai apoi ținta altor inamici care se tem acum de puterea sa crescândă. Copleșit de succesul sau constant împotriva dușmanilor, eroul sfârșește prin a deveni victima cutezanței și a propriei sale ambiții. 

Dacă adăugăm la acestea mistica figurii samuraiului, ceremonialele de la curtea imperială a Japoniei de secol X și legendele unui cap zburător al cărui blestem a provocat dezastre timp de o mie de ani, vedem cum această povestire fascinantă se transformă într-o dramă epică de proporții. 

În cartea de față veți descoperi fantastica și totuși adevărata poveste a lui Taira Masakado, primul samurai-erou al Japoniei. Această relatare captivanta dezvăluie rădăcinile conflictului sângeros al lui Masakado cu rivalii locali, inclusiv cu unchii și cumnații săi. Totodată, cititorii vor află modalitatea în care o serie de dispute minore, triviale, s-au transformat în războaie provinciale amare, implicând mii de samurai foarte bine înzestrați.

Karl Friday este profesor de istorie la Universitatea Georgia. Expert renumit in istoria veche japoneza si samurai, este autorul a patru carti si a avut numeroase aparitii pe canalele A&E, History, Discovery Channel.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: All
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-571-873-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri