Primadona Operei din Milano [Carte Electronică]

Primadona Operei din Milano [Carte Electronică]

Preț de Listă: 19,99 MDL (5,00 RON)

Preț: 13,79 MDL (3,45 RON)

Economisești: 6,20 MDL (1,55 RON) (31%)

    • 5 persoane au cumpărat recent acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 19,99 MDL (5,00 RON)

Preț: 13,79 MDL (3,45 RON)

Economisești: 6,20 MDL (1,55 RON) (31%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

Descriere

La mijlocul anilor” 80 al secolului XIX la Teatrul de Operă din Milano, primadonă era Clotilda Caligaris, o domnişoară tânără, cu o voce extraordinară, o domnişoară timidă, bine educată. Tatăl ei era unul dintre cei mai bogaţi oameni din Italia, care îşi iubea extrem de mult unica fiică. Ea avea cei mai buni profesori de muzică, literatură, etc.

Clotilda nu s-a luptat cu nimeni pentru a deveni primadonă. Era indiferentă de succesul cel avea, nu-i plăceau admiratorii. Ea a fost pur şi simplu numită de conducerea Teatrului pentru calităţile ei extraordinare, pentru talentul cel avea de la Dumnezeu. Era o catolică credincioasă.
Având ca cavaleri cei mai de seamă tineri din Italia şi chiar din toată Europa, ea s-a îndrăgostit de un sublocotenent din România, un stat recent format în centrul Europei, şi aproape necunoscut pe atunci de europeni.

A părăsit Teatrul La Scala, Italia, şi a urmat soţul în necunoscut...
Petre Otu, colonel şi cercetător istoric scrie despre ea „ ..., toţi cei care au cunoscut-o au apreciat generozitatea şi bunătatea ei, faptul că era însufleţită de o iubire mistică a binelui şi avea o nevoie religioasă a jertfirii de sine”.

Această activitate deosebită pentru alinarea suferinţelor celor loviţi, într-un fel sau altul de soartă, a impresionat opinia publică, astfel că la trecerea ei în nefiinţă ziarul „Universul” titra „Moartea unei românce de seamă”.

Alexandru Averescu a fost un om căruia i-au plăcut femeile, acestea jucând un rol important în viaţa sa. Clotilda, cu marea sa iubire pentru Alessandro, a trecut cu vederea peste această situaţie, rămânându-i fidelă. La rândul său Mareşalul a avut pentru Clotilda un adevărat cult şi de aceea moartea ei l-a zguduit profund.

Despre Autor

Mihai Babele este pseudonimul lui Mihai Niceainicu, născut în comuna basarabeană Babele, lângă Ismail (azi Ucraina), localitatea natală a mareșalului Alexandru Averescu, absolvent al Institutului Politehnic din Chișinău.

Cărți editate: Jurnalul unui KGB-ist (roman, 3 volume), Hoțul (roman), Prințesa de Mangop (culegere de nuvele), 16 ani necunoscuți din viața lui Isus (nuvelă), Mareșalul Alexandru Averescu. Anii de tinerețe (roman istoric).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Apariția: 2013
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB

Pareri