Presa și Cenzura în Basarabia. Documentar (Secolul al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea)

Presa și Cenzura în Basarabia. Documentar (Secolul al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea)
150,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

”Problematica presei și a cenzurii a fost rareori abordată de comunitatea savantă, deși ea expică indubitabil că una dintre strategiile tiraniilor (mai vechi ori mai noi) a fost privarea de repere, adică suprimarea posibilității de a te compara cu manifestări din alte spații culturale(necontrolate ideologic, militar, politic etc.).

Studiul ”Presa și cenzura în Basarabia” este o contribuție științifică originală, ce presupune valorificarea unui prețios și voluminos corpus de documente - de altfel, cartea are ca subtitlu mențiunea ”Din dosarele secrete ale arhivelor guberniale din Chișinău”. Autoarea are un prestigiu probat prin operele publicate anterior, dar și prin participarea la reuniunile științifice naționale și internaționale.

Volumul publicat promite (a se vedea succesiunea de informații oferite) alte volume, în care propaganda va fi prezentată cu mijloace științifice. În acest mod se încheie triunghiul regimurilor ileitime - canzură, propagandă, presă.

În Republica Moldova au fost elaborate puține monografii referitoare la presă, ceea ce constituie o oportunitate de publicare a operei de față. Lucrarea conține documente ce demonstrează (încă o dată) drama ilegimității elementului rus în spațiul cultural românesc...” -- Dr. Marian Petcu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Presa și cenzura în Basarabia. Documentar
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 212
Editura: Pontos
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-51-143-8
Dimensiuni: 20,6 x 29,7 cm
Greutatea: 0.7040

Pareri