Preoteasa din Avalon

Preoteasa din Avalon

Preț de Listă: 248,00 MDL

Preț: 124,00 MDL

Economisești: 124,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Preoteasa din Avalon spune istoria captivanta a printesei britanice Eilan, cunoscuta de romani ca Elena. Marion Zimmer Bradley proiecteaza povestea in Avalon, unde Eilan se indragosteste de un ofiter roman, harazit unui destin glorios.

Preoteasa din Avalon este un roman despre o iubire interzisa, pentru care Elian va plati scump, avand sa fie alungata din Avalon. Intai ea va cunoaste fericirea, odata cu nasterea copilului ei, dar si durerea, cand alesul inimii sale e obligat sa aleaga intre ea si imperiu.

Cand fiul ei, Constantin, ajunge imparat, descopera treptat ca joaca un rol mult mai important decat cel al unei mame obisnuite... Elena se trezeste in mijlocul unor evenimente cruciale din istoria Imperiului Roman de Apus, incercand sa construiasca o punte intre lumea pagana a Zeitei si noul imperiu crestin. Ca imparateasa-mama, porneste in calatorie spre Tara Sfanta, pentru a descoperi adevarul care transcende atat vechea, cat si noua religie.

Legiunile de fani care adora seria Avalon vor vedea ca promisiunile celorlalte volume sunt respectate cu prisosinta in Preoteasa din Avalon, iar pe cei ce patrund intaia oara in universul lui Marion Zimmer Bradley ii asteapta o intalnire magica.

Biografie

Marion Zimmer Bradley (1930–1999) a fost o prolifica autoare de romane fantasy, dintre care cele mai celebre fac parte din seriile Avalon (6 romane) si Darkover (peste 30 de romane). Marion Zimmer Bradley a inceput sa scrie la 19 ani, a vandut prima povestire la 22 de ani, iar în 1957 a publicat primul roman, Soimii din Narabedla.

In 1965 a terminat studiile universitare si s-a mutat in California. Primul ei copil, David Bradley, si fratele ei, Paul Edwin Zimmer, sunt de asemenea autori de science-fiction si fantasy.

Marion Zimmer Bradley a editat celebra serie de antologii Sword and Sorceress (21 de volume), care a incurajat povestirile cu eroine originale si netraditionale scrise de autori tineri si neconsacrati.

De asemenea, a creat Darkover, o planeta colonizata de pamanteni care a fost uitata si unde puterile psi ale oamenilor s-au dezvoltat intr-un grad neasteptat. Prin Darkover a infiintat, astfel un univers pentru o serie de romane si povestiri, la care s-au alaturat ulterior antologii cu povestiri ale altor autori.

In 1966, Marion Zimmer Bradley a devenit co-fondatoare a Societatii pentru Anacronism Creativ, iar in anul 2000 a primit postmortem Premiul World Fantasy pentruintreaga activitate.

In seria Avalon, care i-a adus celebritatea, este repovestita legenda despre Camelot si cavalerii Mesei Rotunde, privita din punctul de vedere al lui Morgan si Guinevere.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Priestess of Avalon
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 544
Editura: Nemira
Apariția: 2009
ISBN: 978-606-8073-56-9
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri